Itt a húsvét – ezt főztük ki!
2010. április 02.,péntek 12:12 |
Hozzávalók 4 főre
2 db egész, csontozott csirkemell
2dl tejszín
1/2 kg szeletelt bacon
20 dkg sajt (pl. gouda)
só
bors
Elkészítés
1. A csirkemellet darabokra vágjuk. A darabokat baconbe csomagoljuk, és minden csomagba helyezünk egy darabka sajtot.
2. Ezeket hőálló tálba tesszük és a tetejére öntjük a tejszínt, amit előzőleg megsóztunk és borsoztuk.
3. Kb 40 percre sütőbe kerül 180 fokra.
Citromos túrótorta
Hozzávalók 4 főre
Tésztához:
10 dkg sütőmargarin
25 dkg darált háztartási keksz
Töltelékhez:
2 db citrom leve és a reszelt héja
15 dkg porcukor
2,5 dl tejszín
40 dkg sovány túró
4 nagy levél zselatin (vagy
Elkészítés
A felolvasztott margarinhoz hozzáadjuk a morzsát és összekeverjük. A masszát elosztjuk egy kapcsos tortaforma alján és jól lenyomkodjuk.
2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukor felét és a reszelt citrom héját.
A zselatint kicsavarjuk, - vagy a zseléport - kis lángon fölolvasztjuk a citrom levében.
A citromos zselatint hozzáadjuk a túróhoz és a cukorhoz. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a felvert tejszínt. Alaposan kikeverjük és a krémet elosztjuk a kihűlt tésztán.
Majd a tortát még 2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe.
A túrótortát kivesszük a formából, majd citrom vagy lime szeletekkel és citromfűvel díszítjük.
