Kalohírek

 

Pár ezer forint az egész: Magyarországon is elérhetővé vált a Google virtuális valósága

2015. október 15.,csütörtök 23:15  | 
Ha már van egy okostelefonja, márpedig egyre többeknek van, akkor pár ezer forintért most már magyar nyelvű virtuális valóságot is vehet magának a mobilhoz.
Megosztás: 

 Mostantól több mint 100 országban és 39 nyelven, köztük magyarul is elérhető a legolcsóbb VR-szemüveg és annak ingyenes alkalmazása. A Google fejlesztése már nem csak androidos mobilokra, de iPhone-okra is letölthető, ha pedig az appal ellátott telefont a Cardboard kartonszemüvegbe tesszük, virtuális valóságot kapunk.


A Cardboardhoz csupán kartonpapír, mágnes, tépőzár és két plasztiklencse kell, és ha az előírás szerint szereljük össze a fejrevalót, majd belehelyezzük a telefont, akkor akár 3D-ben nézhetünk vele videókat, Google Earth felvételeket, kiállításokat, de például a játékok is megelevenednek a szemünk előtt.

A Google fejlesztése révén már nem kell csúcstelefon a zökkenőmentes használathoz, a gyengébb szenzorokkal rendelkező mobilokon is élvezhetővé tették a virtuális valóságot. A szemüveg használata pedig nem pusztán szórakoztató, de nemes célja is van: érdekesebbé tennék vele az oktatást.

Az olcsó virtuális valósághoz ezen az oldalon már 17 dollárért (kb. 4500 forint) is rendelhet a Google VR-szemüvegéből.

Forrás: HVG

Partneroldalak

Oldal tetejére