Kalohírek

 

Mikulásünnepség és avatóceremónia – Rá sem ismerne az EMIKA új csarnokára!

2014. december 09.,kedd 14:04  |   
Idén áprilisban a nagy múltú EMIKA Elektromechanikai Zrt. telephelyének fémmegmunkáló üzemcsarnoka még azt a jól ismert rusztikus képet festette, amelyet a félévszázados cég valamennyi épülete. Ez a kép mára a múlté, helyét egy korszerű, modern, energiatakarékos és komfortos egység vette át.
Megosztás: Stílusosan, egy Mikulás-napi ünnepséggel egybekötött avatóceremónia keretében vágták át a nemzetiszínű szalagot a csarnokban, jelképesen átadva azt a dolgozóknak. A 150 fős legénységgel működő vállalat valamennyi munkatársa összegyűlt péntek délután, hogy együtt legyenek részesei a nagy pillanatnak, amikor az Európai Regionális Fejlesztési Alap, a Magyar Állam és nem utolsó sorban az EMIKA Zrt. együtt gondolkodásának kézzel fogható eredménye hivatalosan is testet öltött.A csaknem 84,5 millió forintos összköltségű beruházás java részét (több mint 75 millió forintot) infrastruktúra-fejlesztésre költöttek. Ez többek között korszerű nyílászáró-rendszert, szigetelt tetőt, távirányítással működő kapukat, és vízvezeték-hálózati fejlesztést foglalt magában – ismertette címszavakban a műszaki tartalmat a szalagátvágást követően dr. Szmola J. Ernő vezérigazgató, aki az éves beszámolót, vagy ahogy a cégnél nevezik, a vetítéssel egybekötött tájolót a nagy létszámú gyermeksereg láttán diplomatikusan rövidre fogta, többször is kikacsintva a legkisebbekre, mondván, nem szeretne túl sokat beszélni, nehogy valaki megjelenjen piros ruhában, és miatta várnia kelljen.

A Mikulásra nem is kellett sokáig várni, hiszen az igazgatói tájékoztatót követően megszólalt a csengő, nyílt a vadonatúj kapu, ahol bebocsátásra várt a december 6-tól egy nappal korábban érkezett Mikulás és két segítő krampusza, akik mondókák, versikék, dalok, vagy csak fegyelmezett sorbaállás fejében mind-mind ajándékcsomagot vehettek át, míg a szülők a terített asztaloknál falatoztak és beszélgettek.– Nem kell annál jobb bizonyíték, hogy mi, itt az EMIKA-ban komolyan gondoljuk a jövőt, mint az, hogy itt vagyunk – fogalmazott az ünnepi alkalommal Szabó Sándor projektmenedzser. – A főként Suzuki-s megrendelésekre készülő termékek gyártásának helyet adó csarnok most befejezett felújításának az infrastruktúra modernizálása mellett fontos célja volt az is, hogy felkészüljünk az új autótípusokba kerülő fémalkatrészek gyártására – folytatta. – Az S-Cross, az Sx4 új generációja és a gyártás-indítás utolsó fázisában lévő új Vitara alkatrészei készülnek majd itt. A Suzuki ezen típusai 24 kollegánknak adnak majd hosszú évekre munkát – tekintett a jövőbe a projektvezető, hangsúlyozván, hogy az EMIKA és a Magyar Suzuki Corporation között kialakított stratégiai partnerkapcsolata folyamatos fejlesztésekre és fejlődésre épül. – Ez a beruházás az infrastrukturális fejlődésünk első, egyik fontos lépése, amelyet több fog követni a jövőben – fogalmazott Szabó Sándor.Egy gondolat erejéig visszatérnénk a vezérigazgató tájolójára, hiszen az EMIKA nem csupán autóalkatrész-gyártásra fókuszál. A világítástechnika területén a cég idei belföldi árbevétele messze túlszárnyalja a vártakat, illetve, amit a magyar helyzet megenged – tette hozzá dr. Szmola J. Ernő.


V.I.
A videót a KalocsaTV készítette.

Blogok

Mit nézzünk ma a tévében?  Vasárnap, január 21.

Jim Jarmusch 2005-ben bemutatott Hervadó virágok (Galaxy, 21.00) című filmje a legendás rendezőtől megszokott módon lassú ritmusú, ám összetéveszthetetlenül [...]

Urbanista  Menő irodává alakították a villamosremízt

Eredetileg még a lóvasúthoz épült, de egy magyar reklámügynökség szellemesen átalakíttatta.

További hírek

Humor

Partneroldalak

Oldal tetejére