Kalohírek

 

Bajnok, az újonc ellen – 11 gól a két csapat között

2015. október 13.,kedd 08:21  |   
A bajnokságot nyert Kalocsai KC együttese a megyéből frissen felkerült, újonc Holler UFC Dunaföldvár gárdáját fogadta október 10-én, szombaton este a Városi Sportcsarnok arénájában, ahol törzsközönsége buzdításától kísérve magabiztos, nagyarányú győzelmet söpört be.
Megosztás: 

A találkozó pikantériáját az adta, hogy Kolics mester egykori tanítványa, a „Földvárt” most edző Orova Tamás ellen meccselt, azaz klasszikus mester és tanítványa mérkőzést láthatott az a másfélszáz néző, aki helyet foglalt a lelátón az összecsapáson.

Aztán a 60 perc során kiderült, hogy a Kalocsa nem véletlenül volt bajnok az NB II. Délnyugat csoportjában, hiszen a mérkőzést végig kézben tartva, kétszámjegyű különbséggel kényszerítette térdre ellenfelét, miközben a játék valamennyi elemében jobb volt a vendégnél.

A meccs 47. percében már 27–17-et mutatott a csarnok elektromos eredményjelzője, amikor a „B-közép” doboktól kísérve rászámolt a csatát vesztő ellenfélre. Szvétek, Juhász Peti és Balla felváltva szerezték a szebbnél szebb gólokat, miközben Virág szervezte a csapat figurális játékát. A végén aztán a tűzbe hozott publikum a szokásos módon vastapssal jutalmazta a Kolics-armadát, megköszönve az emlékezetes estét, a látványos gólokban gazdag összecsapást.

MESTERMÉRLEG:
Kolics János edző:
– Nagyon örülök ennek a győzelemnek, igaz készültünk is rá. A találkozó érdekességét az szolgáltatta, hogy egykoron a junior világbajnokságra is kijutó Orova Tamásnak én voltam az edzője, sőt azt is mondhatom, hogy edzőt is én csináltam belőle. Természetesen mind a ketten készültünk egymás ellen, a mai napon ebből mi jöttünk ki jobban. Magabiztos győzelmet arattunk, de ez elsősorban magunknak volt köszönhető. Szerencsére nem fogták ki az átlövőnket Szvétek Balázst, amikor pedig próbálták kikapcsolni, akkor Virág Roland mesterien leszervezte a támadójátékunkat, amelyekből nagyon szép gólokat lőttünk.Kalocsai KC – Holler UFC 36–25 (18–12)
150 néző, vezette: Asztalos B., Bárkányi G.
Kalocsa: Lakatos Á. – Tóth L. 3, Katona B. 3, Virág R. 3, Balla G. 9, Szvétek B. 11, Juhász P. 7. Csere: Kanalas N., Tóth B., Óvári D. (k.) Baksa R., Romsics L., Rádóczi K., Baksa G., Balázs P. (k.), Varga R.
Edző: Kolics János.

Az eredmény alakulása: 13. p.: 5–3, 18. p.: 11–4, 27. p.: 17–10, 35. p.: 23–14, 45. p.: 27–17, 54. p.: 34–23.
Hétméteresek: 5/1, illetve 4/3.
Kiállítások: 6, illetve 8 perc.

Partneroldalak

Oldal tetejére