Kalohírek

 

Magyar Kupa: A foci géderi örömünnepe volt

2015. október 15.,csütörtök 09:54  |   
A magyar labdarúgás legalacsonyabb osztályában szereplő „megyehármas” Géderlaki KSE az NBI-es DVSC-TEVA együttesét fogadta a Magyar Kupa országos körének 3. fordulójában, ahol már a legjobb 16 közé jutás volt a tét.
Megosztás: Az október 14-i, szerdai összecsapáson tehát Dávid és Góliát harcát láthatta az a több mint ezer néző, aki kilátogatott a szelesen esős hétköznapon a Duna-parti pályára (le a kalappal előttük – A szerk.), ahol előre tudható volt, hogy az öt osztálynyi különbség mekkora fórt jelent ebben a sportágban, és csupán a vereség mértéke lesz majd kérdéses.A Loki ősszel legtöbbet pályára lépő alapcsapatából azért ezúttal hiányzott Varga, Korhut, Sidibe, Radosevic, Mészáros, Máté, Jovanovic, Zsidai, Balogh Norbert, de a sérült Bódi Ádám is. Azaz, Kondás edző a keret kevésbé foglalkoztatott felét küldte Géderen pályára, köztük olyanokat is – Lázár, Szatmári, Barna –, akik egy percet sem voltak NBI-es bajnoki mérkőzésen játéktéren az ősz csatározásai során.Aztán a 90 perc játszadozásába mindez mit sem számított, mert a tartalékos hajdúsági armada így is könnyedén lépett tovább a legjobb 16 közé. A géderi csapat igen fegyelmezetten, zártan játszott és hősiesen védekezett – betartva Sümegi edző útmutatását.

Az emlékezetes sportcsemegéért a házigazda Géderlak vezetése és játékosai minden dicséretet megérdemelnek, hogy egyedüli megyei harmadosztályú csapatként eddig eljutottak a kupában, és mint a „legtovább jutó kiscsapat” egy NBI-es profi társulattal mérkőzhettek a legjobb 32 gárda mezőnyében.
Köszönet érte mindenkinek, akit illet!Géderlaki KSE – DVSC-TEVA 0–3 (0–1)
1100 néző, vezette: Botló Béla
Géderlak: VaszócsikDorogi, Suhajda, Salamon, VinczeGrecu, Balogh, Mazán (Kovács), Németh T. (Ruppert) – Lázár (Katona), Németh L.
Edző: Sümegi József.
DVSC: Slakta – Lázár, Szatmári, Barna (Kondás) – Kinyik, s, Szakály (Vincze), SzécsiCastillion, Horváth (Bereczki).
Edző: Kondás Elemér.

Gólszerző: Sós (0–1) a 21., Sós (0–2) a 62., Castillion (0–3) a 85. percben.

Partneroldalak

Oldal tetejére