Kalohírek

 

Jön a húsvét-ezt főztük ki!

2010. március 30.,kedd 16:06  | 
Ma ismét egy húsétel és egy édesség receptjét szeretnénk ajánlani. Lecsós szeletünk a könnyebb kategóriába tartozik, viszont a répatorta már egy kis ügyességet is kíván. Jó étvágyak!
Megosztás: 

Lecsós szelet
Hozzávalók 4 főre
1 kg szeletelt karaj
1 merőkanál húsleves
2 db nagyobb vöröshagyma
4 db sárga tv paprika
1-1 db zöld és piros kaliforniai paprika
5-6 db paradicsom
3 nagyobb gerezd fokhagyma
só, bors
majoranna
2 ek liszt
kevés olaj

Elkészítés
1. A hússzeleteket besózzuk, és kiklopfoljuk.
2. Kevés olajat hevítünk.
3. A hússzeleteket lisztbe mártjuk és hirtelen elősütjük.
4. Az elősütött szeleteket porcelán sütőtálba lerakjuk.
5. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a szeletekre vágott vöröshagymát, és a finomra vágott fokhagymát.
6. Elosztjuk a hússzeletekre. Meghintjük őrölt borssal és majorannával.
7. A paprikát megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk. Elosztjuk a húsokon.
8. Rákarikázzuk a paradicsomot.
9. Egy merőkanál húslevest öntünk alá.
10. Alufóliával letakarjuk, és kb fél óra alatt megsütjük.
11. Levesszük a fóliát, ha még sok lenne rajta a lé, kicsit hagyjuk tovább a sütőben.




Húsvéti répatorta

Hozzávalók:

30 dkg porcukor, 1 csomag Bourbon vaníliás cukor, 28 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, ½ kávéskanál szódabikarbóna, 10 dkg pirított, durvára darált dió, ¼ teáskanálnyi só, 1,5 teáskanál fahéj, 4 tojás, 2,4 dl olaj, 34 dkg finomra reszelt sárgarépa, 1 db közepes, reszelt alma / vagy kb. 1 dl pépesített ananászbefőtt,
A krémhez: 2 tojás, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 1 csomag Bourbon vaníliás cukor, 1 citrom leve és reszelt héja, 10 dkg vaníliás krémtúró, 10 dkg vaj
A díszítéshez: 5 dkg durvára vagdosott vagy darabolt pirított dió, 1 dl habtejszín, marcipán (vagy nyújtható fondant) a figurákhoz, cukorkák, 3 dkg kókuszreszelék, keserű mandula aromával átkevergetve és kiszárítva a fűhöz

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajjal kikevert tojásokat, és a répareszeléket az almával. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk, előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, 180 fokon sütjük ki, kb. 45 perc alatt. Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki a tésztát.

A krémhez a vaj, a krémtúró, a citromlé, és annak reszelt héjának kivételével az összes adalékot robotgéppel csomómentesre keverjük, és lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A krémet hagyjuk teljesen kihűlni, majd a habosított vajjal keverjük el. Adjuk hozzá a krémtúrót, a citromlevet és a héjat.

A tortát 3 lapra szeljük, és megtöltjük. A krémből hagyunk az oldalának megkenésére is egy keveset, majd diódarabokkal megszórjuk. A tetejét tejszínhabbal vonjuk be, és tetszés szerint díszítjük.

Forrás: internet

Blogok

Ezt fald fel!  Lajcsi szelet

Tudom, nemrég voltak az ünnepek, és annyi sütit ettünk, amennyi csak belénk fért, de [...]

Mit nézzünk ma a tévében?  Hétfő, február 22. – Búcsú

Kedves Olvasóim! Úgy döntöttem, nem írom tovább ezt a blogot. Ennek oka elsősorban a tévéműsorok kínálatának erodálódása: nincs már mit ajánlgatni.[...]

Urbanista  Szürreális termálfürdőt árulnak 390 millióért

Gombaházak, piramisok és egy hangulatos törökdúlás-festmény teszi teljessé a képet.

További hírek

Humor

Partneroldalak

Oldal tetejére