Jön a húsvét-ezt főztük ki!
2010. március 30.,kedd 16:06 |
Hozzávalók 4 főre
1 kg szeletelt karaj
1 merőkanál húsleves
2 db nagyobb vöröshagyma
4 db sárga tv paprika
1-1 db zöld és piros kaliforniai paprika
5-6 db paradicsom
3 nagyobb gerezd fokhagyma
só, bors
majoranna
2 ek liszt
kevés olaj
Elkészítés
1. A hússzeleteket besózzuk, és kiklopfoljuk.
2. Kevés olajat hevítünk.
3. A hússzeleteket lisztbe mártjuk és hirtelen elősütjük.
4. Az elősütött szeleteket porcelán sütőtálba lerakjuk.
5. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a szeletekre vágott vöröshagymát, és a finomra vágott fokhagymát.
6. Elosztjuk a hússzeletekre. Meghintjük őrölt borssal és majorannával.
7. A paprikát megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk. Elosztjuk a húsokon.
8. Rákarikázzuk a paradicsomot.
9. Egy merőkanál húslevest öntünk alá.
10. Alufóliával letakarjuk, és kb fél óra alatt megsütjük.
11. Levesszük a fóliát, ha még sok lenne rajta a lé, kicsit hagyjuk tovább a sütőben.

Húsvéti répatorta
Hozzávalók:
30 dkg porcukor, 1 csomag Bourbon vaníliás cukor, 28 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, ½ kávéskanál szódabikarbóna, 10 dkg pirított, durvára darált dió, ¼ teáskanálnyi só, 1,5 teáskanál fahéj, 4 tojás,
A krémhez: 2 tojás, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál liszt,
A díszítéshez: 5 dkg durvára vagdosott vagy darabolt pirított dió,
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajjal kikevert tojásokat, és a répareszeléket az almával. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk, előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, 180 fokon sütjük ki, kb. 45 perc alatt. Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki a tésztát.
A krémhez a vaj, a krémtúró, a citromlé, és annak reszelt héjának kivételével az összes adalékot robotgéppel csomómentesre keverjük, és lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A krémet hagyjuk teljesen kihűlni, majd a habosított vajjal keverjük el. Adjuk hozzá a krémtúrót, a citromlevet és a héjat.
A tortát 3 lapra szeljük, és megtöltjük. A krémből hagyunk az oldalának megkenésére is egy keveset, majd diódarabokkal megszórjuk. A tetejét tejszínhabbal vonjuk be, és tetszés szerint díszítjük.
Forrás: internet
