Közeleg a húsvét!-Háziasszonyok figyelem!
2010. március 29.,hétfő 14:03 |
Hozzávalók 4 főre
1 db nyers csülök (hátulsó)
1 dl olaj
2 duci gerezd fokhagyma
só
őrölt fekete bors
őrölt kömény
kb.
Elkészítés:
1. Egy-két nappal az elkészítés előtt bepácoljuk a csülköt: sózzuk, majd az olajban elkevert borssal, köménnyel és egészen finomra vágott fokhagymával megkenegetjük. Egy tálban, lefóliázva a hűtőbe tesszük.
2. Sütés előtt egy órával egy kisebb tálba/ tepsire helyezzük a csülköt és ráöntjük a sört, annyit, hogy teljesen ellepje. (Ezért indokolt a minél kisebb tál használata, hogy könnyebben ellepje a sör.) Így hagyjuk állni egy óra hosszat.
3. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
4. A csülköt áttesszük egy nagyobb sütőedénybe, rálocsoljuk a sört, lefedjük és így sütjük kb. két órán át. Közben meg-megnézzük.

5. Ezután levesszük a tetejét és fedő nélkül megpirítjuk kb. 1 óra alatt. Időnként ellenőrizzük, mennyire pirul, nehogy odaégjen.
Raffaello szelet
Hozzávalók 8 főre
A tésztához:
6 tojásfehérje
20 dkg cukor
10 dkg liszt
10 dkg kókuszreszelék
csipetnyi só
késhegynyi sütőpor
A krémhez:
6 tojássárgája
1 cs vaníliás pudingpor
4 dl tej
25 dkg cukor
25 dkg margarin
1 cs Dr.Oetker zselatin fix
1 mk mandulaaroma
10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés
1. A tojásfehérjéket a cukorral, sóval felverjük kemény habbá, majd a lisztet a sütőport és a kókuszt hozzákeverjük.
2. Kb 27 x 35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát és kb. közepes lángon (180 fokon), légkeveréses sütőben 20 percig sütjük (nem szabad pirosra sütni, mert akkor kemény, rágós lesz a tészta).
3. A tojássárgákat a tejjel, a cukorral, a mandulaaromával és a pudingporral összekeverjük és pudingot készítünk belőle.
4. Ha kihűlt, akkor a margarinnal és a zselatin fix-szel robotgép segítségével kikeverjük, rákenjük a tészta tetejére és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
5. Hűtőben dermesztjük, majd szeleteljük.
Forrás: inetrnet
