Kalohírek

 

Sörrel kísérleteznek, de nem kóstolhatják meg

2008. október 21.,kedd 18:15  | 
A Rice Egyetem diákjai olyan genetikailag módosított sört hoztak létre, ami reszveratrolt, egy erősen rákellenes antioxidánst tartalmaz.
Megosztás: 

Az érdekes az az egészben, hogy a fejlesztő csapat legfiatalabb tagjai még életkoruk miatt nem is fogyaszthatnak alkoholt legálisan. A diákok olyan genetikailag módosított kovászt hoztak létre, ami egyszerre erjeszti a sört és termeli a reszveratrolt. A \'BioSör\', ahogy fejlesztői nevezik még erősen kísérleti állapotban van, így még emberi fogyasztásra alkalmatlan.
De miért is akarna bárki reszveratrollal dúsított sört inni? Leginkább azért, mert a reszveratrol egy igen erős gyulladáscsökkentő és rákellenes szer, ami ráadásul a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának esélyét is csökkenti, legalábbis egerek és más állatok esetében. Bár egyelőre még nem bizonyított, hogy emberekre is hasonló hatással van, néhány országban már étrend-kiegészítőként árusítják.
Mostani kísérletük során a diákok olyan élesztőgombákat kaptak, amelyeket általában búzasör előállítására használnak. A diákok ezeknek a gombáknak a génkészletét módosították, hogy olyan kovászt hozzanak létre, amely képes a reszveratrol előállítására.

STOP

Blogok

Ezt fald fel!  Lajcsi szelet

Tudom, nemrég voltak az ünnepek, és annyi sütit ettünk, amennyi csak belénk fért, de [...]

Mit nézzünk ma a tévében?  Hétfő, február 22. – Búcsú

Kedves Olvasóim! Úgy döntöttem, nem írom tovább ezt a blogot. Ennek oka elsősorban a tévéműsorok kínálatának erodálódása: nincs már mit ajánlgatni.[...]

Urbanista  Szürreális termálfürdőt árulnak 390 millióért

Gombaházak, piramisok és egy hangulatos törökdúlás-festmény teszi teljessé a képet.

További hírek

Humor

Partneroldalak

Oldal tetejére