Kalohírek

 

Nem fakaszt könnyeket az újonnan felfedezett hagyma

2008. február 01.,péntek 18:33  | 
Új-zélandi és japán tudósok biotechnológiai módszerekkel létrehoztak egy olyan hagymát, amely szeleteléskor nem fakaszt könnyeket, jelentették be pénteken Wellingtonban.
Megosztás: 

A kutatók a génkikapcsolás módszerét alkalmazták. Előbb japán tudósok felfedezték a hagymának azt a génjét, amely a könnyfacsaró vegyületek termelését szabályozza, majd 2002-től 5 évi munkával kidolgozták, hogyan lehet egy olyan génszakaszt beültetni a hagymába, amely kikapcsolja a könnyeztető vegyület termelését szabályozó gént.

A kutatók szerint az új hagyma nemcsak attól lesz jobb, hogy „nem kell sírni” a szeletelése közben, de még az íze is finomabb lesz. Azt remélik ugyanis, hogy ugyanazok a kénvegyületek, amelyek a könnyfakasztó anyag előállításában részt vesznek, most az ízanyagokat fogják erősíteni.

Az új hagyma azonban nem kerül máról-holnapra a piacokra. A háziasszonyok még 10-15 évig könnyezhetnek főzés közben.

(FH)

Blogok

Ezt fald fel!  Lajcsi szelet

Tudom, nemrég voltak az ünnepek, és annyi sütit ettünk, amennyi csak belénk fért, de [...]

Mit nézzünk ma a tévében?  Hétfő, február 22. – Búcsú

Kedves Olvasóim! Úgy döntöttem, nem írom tovább ezt a blogot. Ennek oka elsősorban a tévéműsorok kínálatának erodálódása: nincs már mit ajánlgatni.[...]

Urbanista  Szürreális termálfürdőt árulnak 390 millióért

Gombaházak, piramisok és egy hangulatos törökdúlás-festmény teszi teljessé a képet.

További hírek

Humor

Partneroldalak

Oldal tetejére