Kalohírek

 

„Fellélegzés” és támogatások Miskén az óév végén

2014. január 17.,péntek 11:01  | 
A miskei önkormányzat plusz 14 millió forinttal indította a 2013-as évet, amely elegendőnek bizonyult arra, hogy nullásra hozzák ki az évet, és jusson néhány helyi beruházásra, valamint év végi támogatásokra is.
Megosztás: 

Megfontolt, feszes gazdálkodással, és az elmaradhatatlan paksi Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványtól nyert pályázati összeggel sikerült két fontos fejlesztést véghezvinnie az önkormányzatnak az óévben. Az egyik az Egészségház, a másik a Polgármesteri Hivatal épületének tetőszerkezeti átalakítása, modernizálása volt.

Ugyancsak fontos megemlíteni, hogy a Miskén közösségi térként is működő könyvtár szintén új köntösbe öltözött, annak tartalma pedig a mozgó könyvtári programhoz történő csatlakozás által folyamatosan bővül és naprakész a község minden egyes lakója számára. A közmunka-program nyomán 80-100 embernek biztosított munkát az önkormányzat, amely igazán az év végén lélegezhetett fel, nyilatkozta Illés Attila polgármester. Ennek eredményeképp Karácsonyra sikerült egy kis pénzzel is meglepni a miskeieket. Három éves korig 2000 forinttal, az óvodásokat 3000 forinttal, az árvákat 5000 forinttal, a középiskolásokat 10.000 forinttal, az egyetemistákat 15.000 forinttal, a nyugdíjasoknak pedig 2000 forinttal támogatta az önkormányzat, tekintett vissza a polgármester, kiemelvén az önkormányzati dolgozók jeles szakmai teljesítményét.

A jövő pedig annál izgalmasabbnak tűnik, hiszen van már olyan elnyert pályázat, amelynek gyümölcsét 2014-ben láthatják a helyiek. Ilyen lesz például a részlegesen már helyreállított Egészségház teljes rehabilitációja. Művelődési ház híján régi vágyuk egy ilyen jellegű közösségi ház kialakítása, jelenleg erre várnak megfelelő pályázati kiírást –tette hozzá Illés Attila.

Partneroldalak

Oldal tetejére