Kalohírek

 

A legjobb kávé Kalocsáról

2008. július 11.,péntek 17:00  |   
A Magyar Kávé- és Koktélfesztivál, La Scala Barista Bajnokság első díját Németh Dávid hozhatta haza, így édesapja, Németh József nyomdokaiba lépett. Tizennyolc évesen lett a legjobb!
Megosztás: 

Ha a napokban akár csak fél szemmel is, de néztünk televíziót, vagy nyomon követtük az eseményeket, felüthettük a fejünket egy abszolút nem aprócska híren: az első Magyar Kávé- és Koktélfesztivál La Scala Barista Bajnokságot a legfiatalabb versenyző nyerte meg, méghozzá Németh Dávid Kalocsáról. A négy napos rendezvény Budapesten a Millenáris Parkban került megrendezésre, ahol a résztvevőknek különleges és ötletes kávékkal és koktélokkal kellett a zsűrit és az érdeklődőket elkáprázatniuk. Felkeresetem a verseny nyertesét, aki mindamellett, hogy válaszolt kérdéseimre, még egy finom cappuccinot is főzött nekem, és bátran kijelenthetem, hogy megérdemelte az első helyet. Kíváncsi lettem, hogyan jutott el idáig és milyen terveket szövöget az elkövetkezendőkben.
- Mióta érdeklődsz komolyabban a kávé iránt, és hogyan jutottál el idáig?
- Körülbelül egy éve kezdődött mindez, amikor még a kávézónkban dolgoztam. Tanárokat hívtak hozzánk, hogy megtanítsanak a különböző fortélyokra, amely a „kávézáshoz” szükséges. Ez nagyon megtetszett nekem, és nyáron elkezdtem készülgetni. Azt mondták, hogy ha akarok, elindulhatok a magyar bajnokságon, és tettem egy próbát. Akkor sikerült a negyedik helyet elérnem, most pedig adódott egy lehetőség-a KÉK Fesztivál-, hogy ugyanígy egy országos bajnokság keretében próbára tegyem magam, ahol első helyezett lettem.
- Kikkel versenyeztél együtt?
- A Dallmayr csapatán belül hárman indultunk, Tóth Zoltán, Perna Andor és én, emellett a többi kávés cégektől is voltak jelentkezők, képviselők.
- Mi volt a feladatod?
- A műsorom keretében kellett készítenem négy presszókávét, négy cappuccinót és négy különleges italt, ez a fantáziánkra volt bízva, akármi lehetett benne.
- Mi jön ez után? Mik a terveid?
- Megszerettem ezt a „kávézást”, főként kávéház téren. A későbbiekben szeretnék saját kávéházat nyitni. Bízom benne, hogy akár hazai pályán, de még inkább külföldön tudom majd mindezt kamatoztatni. Most már én is oktatok Pesten, különböző kávés cégeknél. Felkérést kaptam, hogy a most nyíló éttermekben és kávézókban oktassam a pincéreket. Ez lehet akár tejhabosítástól kezdve egy jó presszó elkészítéséig mindenféle. Szeretem ezt csinálni.
Sok sikert kívánok hozzá és gratulálok az eddig elért eredményeidhez! Reméljük hallunk még felőled!

Vanessza

Blogok

Ezt fald fel!  Lajcsi szelet

Tudom, nemrég voltak az ünnepek, és annyi sütit ettünk, amennyi csak belénk fért, de [...]

Mit nézzünk ma a tévében?  Hétfő, február 22. – Búcsú

Kedves Olvasóim! Úgy döntöttem, nem írom tovább ezt a blogot. Ennek oka elsősorban a tévéműsorok kínálatának erodálódása: nincs már mit ajánlgatni.[...]

Urbanista  Szürreális termálfürdőt árulnak 390 millióért

Gombaházak, piramisok és egy hangulatos törökdúlás-festmény teszi teljessé a képet.

További hírek

Humor

Partneroldalak

Oldal tetejére