Kalohírek

 

Még félmilliót buktunk másodfokon – Polgármesteri bejelentések a városházán

2015. október 13.,kedd 13:18  |    (0)
A legutóbbi testületi ülés végén tartott tájékoztatója keretében dr. Bálint József több bejelentést is tett. Szólt a Kft.-k folyamatban lévő ügyeiről is, egyik fölvett témában pedig ötvenmillió forog kockán.
Megosztás: 

Szólj hozzá!

A szeptember 28-án tartott testületi ülés számos részletéről beszámoltunk már.
így olvashattak portálunkon dr. Filvig Géza kérdéséről önkormányzat által fönntartott munkahelyeken történt négy újabb elbocsátásról és Török Ferenc aggasztó tapasztalatáról a közmunkások politikai befolyásolásának kérdésében, az Ifjúsági Ház színpadának felújítására irányuló újabb elképzelésekről, egy földeladás kapcsán az ingatlanértékesítéseket megelőző eljárásrendről folytatott vitáról, valamint a város Kft.-inek átvilágítására érkezet árajánlatok elbírálásáról folyó vita során történt polgármesteri visszavonulásról.


Garázstelek, tagi kölcsön, végelszámolás

Egy, a nyár folyamán született döntés nyomán eladni szánt, Paksi közi garázstelek esetében a vevő [Grieg Kft.] visszalépett, nem kívánja megvalósítani, de van a területre egy új jelentkező. Ez tehát megfelelő előkészítés után visszakerül a testület elé. A Kft. egyébként két ízben is benyújtotta ajánlatát, amelyet 
első körben elutasított a testület.
10 millió tagi kölcsönt visszafizetett a Parkgondozó Kft.
A Security Kft. esetében váratlan felszámolás fog lezajlani, mert a föllelhető vagyonelemek nem fedezik a végelszámolás költségeit. A többi Kft. esetében folytatódik a végelszámolás.

Félmillióval növelt bírság másodfokon

A Parkgondozó Kft.-re első fokon kiszabott, 
kampány része hulladékgazdálkodási bírság  ügyében lezajlott a fellebbviteli eljárás, amelynek során – a polgármester megjegyzése szerint a közigazgatásban számára újszerű módon – másodfokon félmillióval megemelték a büntetést. Amint a bírságról szóló első tájékoztatása során is kilátásba helyezte, a Kft. bírósághoz fordul az ügyben.Bálint József hozzátette, reméli, most nem „minket” akarnak megint felelősség alá vonni, mert az indoklásból kiderül, hogy milyen kör tette a bejelentést, de a polgármester ezzel nem kívánt foglalkozni. Azt kell nézni, hogy elkövettük-e, a bírságot pedig, ha megállapítják, akkor ha teszik, ha nem, ki kell fizetni – mondta Bálint, aki sok mindent érthetetlennek ítélt a másodfokon is kiszabott bírsággal kapcsolatban.
Elsőként azt, hogy miért nem a fővállalkozót vonták felelősségre, miért az alvállalkozót, továbbá, hogy a fővállalkozó hosszabbítást kért, ezt úgy vették, hogy új eljárásról van szó. Tehát vannak nyitott kérdések – mondta a városvezető. Ezért mindenféleképpen cégbírósági eljárást kell kezdeményezni.

A lehetséges következményekről szólva elmondta: ha a megtámadott ítélet végül megáll, akkor a munkáltatói felelősség kérdése visszakerül a testület elé, mert az elkövető ügyvezetőt négyhavi díjjal lehet sújtani, amely lehetősséggel a testület élhet majd, vagy eltekinthet attól, de más lehetősége nincs, teljes kártérítés csak akkor volna igényelhető, ha tényleges károkozás is történt volna. Ezt azonban szerencsére nem állapították meg – hangzott el.

Ünnepről ünnepre

Dr. Bálint József röviden beszámolt a „falunapunkról”, ahogy a polgármester fogalmazott a Paprikafesztiválra utalva, kritikus hangsúllyal átvéve egy megyei érdekeltségű internetes portál élcelődő szóhasználatát, valamint szólt a szintén megtartott idősek napjáról.
A beszámoló mindkét rendezvényt sikeresként könyvelte el.

Végül a polgármester bejelentette: október 6. emlékére az Eperföldi Általános Iskola újonnan kinevezett igazgatónőjét kérték föl, az október 23-ai ünnepi beszédet pedig a Szent István Gimnázium igazgatóját [Korsósné András Mariannát, illetve Perity Lajost, akiknek neve az ülésen nem hangzott el – A szerk.], hogy megint intézményvezető jöjjön sorra és ne politikus – mondta Bálint, hozzátéve, hogy majd a „politikai ünnepeket” meghagyják a politikusoknak.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Partneroldalak

Oldal tetejére