Kalohírek

 

Hétfőn lehullhat az első hó

2015. október 08.,csütörtök 22:53  | 
A Soproni-hegységben és az Északi-középhegység csúcsain havas eső, hó jöhet hétfőn.
Megosztás: 

A hétvégén egy délről érkező mediterrán ciklon alakítja majd időjárásunkat, emiatt vasárnap országos esőre és jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás, de szombat napközben is előfordulhat elszórtan kisebb eső, zápor. A hőmérséklet vasárnapra jelentősen, nagyjából 6 fokkal visszaesik, de hétfőn már az ország legnagyobb részén 10 fok alatt marad a csúcshőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szombaton alapvetően borult időre számíthatunk, inkább csak az északkeleti tájakon süthet ki rövidebb időre a nap. A nap első felében az ország északi felén elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor, majd estétől, késő estétől a déli területeken egyre többfelé ered el az eső. A szél még nem lesz jelentős, csak időnként élénkülhet meg az északkeleti szél.

Vasárnap azonban hosszabb-rövidebb szünetekkel ugyan, de országszerte esni fog az eső, jelentős mennyiségű csapadék nagy területen hullhat, a legtöbb esőre az Alföldön számíthatunk. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, sőt keleten egy-egy viharos széllökés is lehet.

Hétfőn a Dunántúl északi felén és a Dunától keletre továbbra is esni fog, sőt kis valószínűséggel a Soproni-hegységben és az Északi-középhegység magasabban fekvő részein átmenetileg havas eső, esetleg hó is eshet, ugyanakkor délnyugaton és nyugaton már megszűnik a csapadék, és a felhőzet is felszakadozik.

 Forrás: Hír24

Blogok

Mit nézzünk ma a tévében?  Csütörtök, január 17.

A Lángoló Mississippi (Film Mánia, 18.30) Alan Parker 1988-as filmje, mely egy 1964-ben megtörtént -egyáltalán nem egyedi- esetet dolgoz fel, a témához illő, igen [...]

Urbanista  Kell-e egységes színterv a budai és a pesti rakpart házaira? - Itt van vitaindítónak a Neuschloss Palota a Szilágyi Dezső téren

Mégis csak ezek a jelentik Budapest kirakatát. Itt a vitaindító épület a Szilágyi Dezső térről.

További hírek

Humor

Partneroldalak

Oldal tetejére