Kalohírek

 

Rekorderedmények a hazai turizmusban

2015. október 08.,csütörtök 23:04  | 
Idén a harmadik negyedévben tíz százalékkal bővült a belföldi vendégjárás, miközben a budapesti repülőtéren szeptember során ismét egymillió felett járt az egy hónapban megforduló utasok létszáma.
Megosztás: 

Idén jelentős piacbővülést idézett elő a magyar lakosság és a külföldi vendégek megnövekedett utazási kedve. Július és október között mintegy tízszázalékos forgalomnövekedést mértek a belföldi turizmusban a tavalyi harmadik negyedévhez képest – közölte tegnap a Szállás.hu szállásközvetítő portál. A legnépszerűbb települések rangsorában nem történt változás 2014-hez képest: júliustól októberig Siófok, Budapest, illetve Hajdúszoboszló volt a leggyakrabban választott úti cél a vendégek körében. A megyék közül a nyári szezont egyértelműen Somogy zárta a legjobban, a dobogós helyezések sorában Pest, illetve a Balaton északi partjáig érő Veszprém megye következett. Az elmúlt negyedévben e három régió a belföldi turizmus 37 százalékát adta, a legtöbb nyaraló egyébként Budapestről, Debrecenből, illetve Szegedről érkezett.

Az elmúlt negyedévben a legnagyobb, kilencszázalékos növekedést a 4-5 csillagos hotelek érték el, míg a 2 csillagos szállodák népszerűsége csökkent leginkább – mondta Varga Zoltán, a Szállás.hu ügyvezető igazgatója.

Az év hátralévő részére a wellness-szolgáltatásokat kínáló szálláshelyek jegyzik a legtöbb előfoglalást, illetve azok a települések, amelyek neves termálfürdőt üzemeltetnek. Az előfoglalási adatok alapján így sorrendben Budapest, Eger, Gyula, Miskolctapolca, illetve Hajdúszoboszló számíthat majd a legtöbb vendégre.

Tegnap a Budapest Airport is rekord­eredményről adott számot. A nyári utazási szezon zárásaként szeptemberben – júliushoz és augusztushoz hasonlóan – egymilliónál többen érkeztek és indultak a Budapest Airport 2. terminálján keresztül. – Budapesten elképesztő dinamikával nő a légi forgalom, a nagy nyári utazási csúcsban összesen közel 3,2 millió utasa volt a repülőtérnek – hangsúlyozta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Ilyen nagy utaslétszám még egyszer sem fordult elő, méghozzá úgy, hogy mind a három nyaralási hónapban meghaladta a havi egymilliót.

A szakember szerint az is látható, hogy a kedvező gazdasági környezet arra ösztönzi a magyar utazókat, hogy egyre többen érjék el repülőgéppel nyári pihenésük helyszínét.

Tarol a Szép-kártya

A négy évvel ezelőtti bevezetés óta csaknem 11 millió kártyatranzakciót bonyolítottak le, ezekkel összességében 36 milliárd forintot költöttek el az MKB Szép-kártya birtokosai – közölte Lehoczky László, a kártyát kibocsátó MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyvezető igazgatója. Mint mondta, az idei esztendő különösen dinamikus növekedést hozott: az év elejétől szeptember végéig közel 20 ezerrel bővült a kártyabirtokosok tábora, elérve a 160 ezret.


 Forrás: Magyar Idők

Partneroldalak

Oldal tetejére