Kalohírek

 

Megvannak Bács-Kiskun megye legjobb pálinkái

2015. október 06.,kedd 16:01  |   
A „Megye Bora” verseny után idén először a megye pálinkái is ringbe szállhattak: a Kecelen megrendezett Kárpát-medencei Pálinka- és Párlatverseny, valamint Bor-, Pálinka- és Párlatszépségverseny keretein belül ezúttal Bács-Kiskun megye legjobb szőlő- és gyümölcspálinkáját is kiválasztották – derül ki a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat sajtóközleményéből.
Megosztás: 

A megyei önkormányzat közleményében arról tájékoztatta portálunkat, hogy 284 nevezés érkezett a versenybe összesen 5 országból, mely párlatok egy komoly bírálati rendszer alapján bronz, ezüst és arany minősítést szerezhettek.
A szakmai és társadalmi zsűri által legmagasabb pontszámmal díjazott, és aranyminősítést szerzett 8 párlat közül kellett a zsűrinek – természetesen vakon – kiválasztania a megye legtökéletesebb gyümölcs- és szőlő pálinkáját.

Idén Bács-Kiskun megye legjobb gyümölcspálinkája a Madarasi barackpálinka lett, a legjobb szőlőpálinka címet pedig a Kunság-Szesz Zrt. Mátyás Irsai Olivér szőlőpálinkája nyerte.
E két párlat egy éven át viselheti a „Megye Pálinkája” kitüntető címet.

Az Önkormányzat fontosnak tartotta, hogy a borok után a helyi pálinkák is megmérettessenek egy hagyományteremtő célú eseményen, ezzel is segítve a térség pálinkafőzdéit termékeik népszerűsítésében.Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke a díjak ünnepélyes átadása után elmondta: örül, hogy végre sikk lett a kulturált pálinkafogyasztás, családi és munkahelyi rendezvényeken, baráti összejöveteleken egyre gyakrabban kerül az asztalra jó minőségű pálinka. Ígéretet tett arra, hogy a két díjnyertes pálinka jó hírnevét az önkormányzat öregbíteni fogja hazai és külföldi rendezvényein egyaránt. A 8 éves múltra visszatekintő rendezvény méltó ünneplése volt a hungarikumok közé tartozó pálinkának, s a szervezők biztosak a jövő évi folytatásban.


Fotók: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat


Blogok

Mit nézzünk ma a tévében?  Vasárnap, január 21.

Jim Jarmusch 2005-ben bemutatott Hervadó virágok (Galaxy, 21.00) című filmje a legendás rendezőtől megszokott módon lassú ritmusú, ám összetéveszthetetlenül [...]

Urbanista  Menő irodává alakították a villamosremízt

Eredetileg még a lóvasúthoz épült, de egy magyar reklámügynökség szellemesen átalakíttatta.

További hírek

Humor

Partneroldalak

Oldal tetejére