Kalohírek

 

Múlt idéző térképrészlet a solti kormányablakban

2015. október 09.,péntek 17:37  | 
Múlt idéző, az egykori Pest-Pilis-Solt Vármegye térképmásolata díszíti az október 7-én, ünnepélyesen átadott Kalocsai Járási Hivatal Solti Kormányablakát.
Megosztás: 

Amint azt dr. Havassy Sándortól, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal igazgatójától megtudtuk, a főbejárattal szembeni falon elhelyezett térképet az Országos Széchenyi Könyvtár Térképtárából kérte ki a megyei kormányhivatal. Az eredeti térképet az Országos Széchenyi Könyvtár munkatársai másolták, majd az egy különleges nyomdatechnikai eljárással került olyan anyagra, amely tapétaszerűen ragasztható a falra.

A solti mellett a hamarosan Bácsalmáson és Tompán megnyíló kormányablakot is hasonló térkép díszíti, ott a volt Bács-Bodrog Vármegye térképét tanulmányozhatják a látogatók.

Kalmár Pál, Solt város polgármestere arról számolt be, hogy a soltiak örömmel, kíváncsisággal vegyes elismeréssel fogadták a kezdeményezést. A városban még azok is betértek az új kormányablakba, akiknek aktuálisan nem volt intézni valójuk, de kíváncsiak voltak a térképen látható, a közbeszédben máig élő külterületek elnevezésére és egykori határaira.

Blogok

Mit nézzünk ma a tévében?  Szombat, szeptember 23.

Mivel mozikban a második rész, nézzük meg az elsőt a Kingsman: A titkos szolgálat (Mozi+, 21.00) című kémfilm/kémfilmparódiából. Ez egy igen friss (humorú), [...]

Urbanista  Vegyetek magatoknak egy hőerőművet! - Ugyanitt félelmetes erdei sámántanya és élő halak a kádban. Ingatlansaláta

Eladó hőerőmű, sámántanya rémes szertartások nyomaival és egy halakkal teli fürdőkád.

További hírek

Humor

Partneroldalak

Oldal tetejére