Kalohírek

 

Kiskunfélegyházán kitiltják a hajléktalanokat a központból

2015. október 09.,péntek 11:22  | 
Mindennapos látvány a város központjában, hogy a gondozott parkban vagy éppen játszótéren végzik dolgukat a hajléktalanok, szemetelnek, kéregetnek. A lakossági panaszok hatására rendeletben szigorítja az önkormányzat a közterületen való életvitelszerű tartózkodást – adta hírül a BAON.hu.
Megosztás: 

– Kiskunfélegyháza lakóinak jó közérzete, a város turisztikai vonzerejének megőrzése szükségessé teszi, hogy a település frekventáltabb, nagy forgalommal rendelkező területein a közterület életvitelszerű használata tiltott magatartásnak minősüljön. A rendelet szerint a városközpont, a Kossuth utca és környéke, iskolák, egészségügyi, gyermekjóléti, köznevelési intézmények, sportlétesítmények, köztemetők, játszóterek, a buszpályaudvar és a vasútállomás 50–100 méteres távolságán belül védett területnek minősül – tájékoztatta a portált Csányi József polgármester.

Hozzátette: – A rendelet megalkotásával a közrend, közbiztonság, közegészség és kulturális értékek védelme volt a célunk. Ehhez azonban mindenképp ki kellett jelölni a város azon részeit, ahol az életvitelszerűen folytatott közterületen való tartózkodás jogellenesnek minősül. A rendelet által meghatározott területek a város frekventáltabb részei, ahol a legnagyobb forgalom és a legtöbb ember megfordul – mondta.

A városvezető ugyanakkor azt is hangsúlyozta: a hajléktalanok emberséges ellátásának feltételei adottak a kiskunfélegyházi hajléktalanszállóban, ezért senkinek sem kell kényszerből az utcán élnie. Ha valaki mégis ezt az életformát választja, azt megteheti a rendeletben kijelölt területeken kívül. Mindazonáltal nem veszélyeztetheti ezzel mások biztonságát, szabad mozgását, egészségét, a kulturált és tiszta környezethez való jogát.

A rendelet megalkotása azért is volt fontos, hogy a közterület-felügyelők tudjanak mire hivatkozni, amikor a terület elhagyására szólítják fel az utcán élőket. Amennyiben ezt nem teszik meg, az szabálysértésnek minősül, ami pénzbírsággal, vagy akár elzárással is büntethető.


Fotó, forrás: baon.hu

Blogok

Mit nézzünk ma a tévében?  Vasárnap, január 21.

Jim Jarmusch 2005-ben bemutatott Hervadó virágok (Galaxy, 21.00) című filmje a legendás rendezőtől megszokott módon lassú ritmusú, ám összetéveszthetetlenül [...]

Urbanista  Menő irodává alakították a villamosremízt

Eredetileg még a lóvasúthoz épült, de egy magyar reklámügynökség szellemesen átalakíttatta.

További hírek

Humor

Partneroldalak

Oldal tetejére