Kalohírek

 

Kicsi és még kisebb lesz a Duna

2015. október 07.,szerda 23:38  | 
Rendkívül alacsony a folyó vízszintje, tegnap reggel az éves legalacsonyabb állást elérve 82 centit mutatott a vízmérce, a szakemberek ma reggelre 73, holnapra pedig 71 centit várnak, utána kezdődik a növekedés, a hétvégén már méteres víz lehetséges.
Megosztás: 

Az már biztos, hogy négy év után ismét egy méter alatti minimummal zárul 2015. A 2011-es 63 centiméteres alsó értéket kivéve 2005 óta nem járt 100 centi alatt a Duna. Az abszolút mélypontot 2003 augusztus utolsó és szeptember első napján produkálta a folyam, akkor 51 centi volt víz alatt.

Tegnap a Türr István híd dunántúli oldalán a hatalmasra nőtt zátonyok közelében a pecások azzal szembesültek, hogy hiába kevesebb a víz, a partra vágyó halak sűrűsége nem nőtt meg.


Fotó, forrás: baon.hu

Blogok

Mit nézzünk ma a tévében?  Vasárnap, november 19.

Ridley Scott sok Oscarra jelölt története, a Mentőexpedíció (TV2, 18.55) marsbeli robinzonád, Péntek, azaz itt&most marslakó nélkül – viszont Matt Damonnal.[...]

Urbanista  Hova lett a négyméteres szobor a Szervita térről? - És miért nem a menő holland építész háza épül fel ugyanott?

És miért nem a menő holland építész háza épül fel ugyanott? Utánajártunk a tér fura átalakulásának.

További hírek

Humor

Partneroldalak

Oldal tetejére