Kalohírek

 

Te is lehetnél ötödször – a fogyatékkal élők integrációjáért

2015. szeptember 16.,szerda 20:02  | 
Ötödször tartották meg Kalocsán a "Te is lehetnél" Fesztivált, amely a fogyatékkal élők elfogadottságának, esélyegyenlőségének javítását, társadalmi integrációjuk elősegítését szolgálja.
Megosztás: 

A Tomori Pál Főiskola udvarán Bodnár Erika bemelegítő aerobik órája után Bolvári Ferdinánd önkormányzati képviselő köszöntötte az egybegyűlteket, és mondott megnyitó beszédet, majd Kiss Zsuzsa, a Veracruz együttes egyik énekese adott rövid koncertet.

Ezt kövtte a kalocsai Nebuló EGYMI (Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény) növendékeinek műsora, amely minden év egyik legizgalmasabb pillanata az iskola növendékei számára. Ekkor aratják le a hosszú felkészülés, gyakorlás, tanulás gyümölcsét, és nyújthatják a közönségnek legjobbjukat.

A rendezvény egyik fő célja a fogyatékosok iránti empátia, az egészséges társadalom részéről való elfogadás kialakítása és növelése. E szempontból a rendezvény talán legfontosabb része az a rengeteg foglalkozás, gyöngy- és papírfűzés, sámándobolás, festés, íjászat és mindenféle ügyességi játékok, amelyeken egészségesek és fogyatékkal élők együtt vesznek részt, ezáltal közös élmények és örömök vihetik egymáshoz közelebb az oly különböző sorsú embereket.A résztvevő iskolások segítő kutyával is ismerkedhettek, kipróbálhatták a manőverezést kerekesszékkel, ismerkedhettek a siketnémák jelelésével is.A tavalyi „Te is lehetnél” fesztivált is a főiskola udvarán tartották, amelyről akkor tudósítottunk, akárcsak ez első ilyen rendezvényről, amelyet a Vajas-parton, a piactéren tartottak négy éve. A második alkalomra is ott került sor, később, 2013-tól kezdődően  főiskola udvara adta helyszínét az ilyen rendezvénynek.

Blogok

Mit nézzünk ma a tévében?  Szombat, november 18.

Ma este újra jön a Top Gun (Duna, 19.30), az itt még igen hamvas Tom Cruise-zal, a cukifiúval, aki ugyebár renitens vadászpilóta ebben a “békebeli” nagy sikerben, aki

Urbanista  Hova lett a négyméteres szobor a Szervita térről? - És miért nem a menő holland építész háza épül fel ugyanott?

És miért nem a menő holland építész háza épül fel ugyanott? Utánajártunk a tér fura átalakulásának.

További hírek

Humor

Partneroldalak

Oldal tetejére