Kalohírek

 

Korai Kék Madár jön Kalocsára – Madárles a könyvtárban!

2015. március 20.,péntek 11:47  | 
Egy fecske nem csinál nyarat! De néhány Korai Kék Madár, különösen abból a szép nótájú fajtából, amelynek jeles képviselői meglepik a várost, pontosabban a városi könyvtárat jövő csütörtökön és pénteken, biztosan előrejelzik a nagy Kék Madár Fesztivál júniusi érkezését! Belépőjegyeket is lehet nyerni a fesztiválra!
Megosztás: 

Tamás László, a Tomori Pál Városi Könyvtár vezetőjének ötlete nyomán idén először kerül sor a rendezvényre a gyermekkönyvtárban, amelyen a közelgő zenei fesztivált négy rendhagyó óra – három csütörtöki és egy pénteki alkalom – keretében népszerűsíti majd maga fesztivál atyja,
Lakatos György fagottművész, tanszékvezető egyetemi docens, számos hazai és nemzetközi díj birtokosa, valamint öt, szakmájában szintén jeleskedő társa.

Lakatos Sára, a 2010-es Érdi Regionális Csellóverseny első helyezettje a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium tanulója.
Kéringer Dávid a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett szaxofonista, a Virtuózok című tévéműsor eredményes szereplője.
Oláh Krisztián a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-zongora tanszakának hallgatója, Binder Károly növendéke. 2011-ben különdíjat nyert a Vukán György által alapított Creative Art tehetségkutató improvizációs versenyen. 2012 nyarán beválogatták a Roots&Routes nemzetközi tehetséggondozó program EUtropia című projektjébe. 2013 áprilisában A legjobb szólista díjat nyerte az V. Marosvásárhelyi Jazz Versenyen.
Bolyki Sára a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett népdalénekes.
Balázs Zoltán a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész és rendező szakán végzett. Egyéb érdemei mellett 2005-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével, 2008-ban Jászai Mari-díjjal, 2009-ben pedig Nádasdy Kálmán-díjjal ismerték el művészeti tevékenységét.

A rendhagyó órák keretében fejtörőkre, vetélkedőkre is sor kerül majd, amelyen az idei Kék Madár Fesztivál rendezvényeire belépőjegyet lehet nyerni.
Az órák időpontjait lásd az alábbi plakáton!

Partneroldalak

Oldal tetejére