Kalohírek

 

Retteg Németország fele

2015. október 05.,hétfő 21:02  | 
Érdekes tény, hogy szeptemberben csak a németek harmada aggódott a migráns-válság miatt. Ez a szám mára elérte az 51%-ot. Emellett Angela Merkel is már az EU külső határainak védelméről beszélt a hétvégi videoüzenetében.
Megosztás: 

„Németország megváltoztatja hangját a menekülteket illetően” című cikkében a mértékadó, EU-ügyekre szakosodott hírportál, a politico.eu arról ír, hogy a német belügyminiszter megváltozott retorikáján is lemérhető a kormány változó hozzáállása a menekültkérdéshez. Thomas de Maziere csütörtökön törvénytelenségek elkövetésével, hazudozással, fizikai atrocitások elkövetésével vádolta a „menekülteket”. Sigmar Gabriel alkancellár és gazdaságügyi miniszter pedig pénteken kijelentette, „noha a menekültekre vonatkozó jogszabály nem határoz meg plafont, vannak valós korlátjai annak,  hogy mekkora nyomásnak lehetnek alávetve városaink”. Egy pénteken napvilágot látott közvéleménykutatás adatai szerint a németeknek már 51 %-a „fél” a „menekültektől”. Szeptemberben még csak 38 % volt a félelmüket kifejezők aránya.

Merkel kezd megvilágosodni

Hétvégi videóüzenetében Angela Merkel német kancellár is az Unió külső határainak megvédéséről beszélt. Mint fogalmazott: a válságkezelésben három rendező elvet kell követni: először is törekedni kell a válságot kiváltó okok megszüntetésére, másodszor pedig meg kell védeni az unós külső határt az Olaszországban és Görögországban felállítandó hot spotok – menedékkérő-regisztrációs központok -, valamint a Törökországgal folytatott együttműködés elmélyítésével, harmadszor pedig következetesen érvényesíteni kell azt az elvet, hogy a gazdasági okok miatt menedékjogot kérő embereknek távozniuk kell. Merkel hozzátette, hogy Törökországgal már el is kezdődtek a tárgyalások a görög-török uniós külső határ ügyében. A kancellár nyilatkozata azért is meglepő, mert eddig Orbán Viktort kritizálta, aki a menekülthullám kezdetétől az EU külső határainak megvédését hangsúlyozta, valamint, hogy a menekülteket és a gazdasági bevándorlókat már a schengeni határokon kívül válasszák szét.

Ehhez kapcsolódik, hogy a Bild című német lap hétfőn azt írta: akár 1,5 millió menedékkérő is érkezhet idén Németországba, a menekültügyi ellátórendszer pedig összeomolhat egy nem nyilvános kormányzati előrejelzés szerint.


Forrás: Magyar Idők

Blogok

Mit nézzünk ma a tévében?  Vasárnap, január 21.

Jim Jarmusch 2005-ben bemutatott Hervadó virágok (Galaxy, 21.00) című filmje a legendás rendezőtől megszokott módon lassú ritmusú, ám összetéveszthetetlenül [...]

Urbanista  Menő irodává alakították a villamosremízt

Eredetileg még a lóvasúthoz épült, de egy magyar reklámügynökség szellemesen átalakíttatta.

További hírek

Humor

Partneroldalak

Oldal tetejére