Kalohírek

 

Visszavonul Afonso Alves

2015. október 06.,kedd 19:24  | 
A bajnokin hét gólt szerzett brazil játékos, a brazilok Copa América-győztes, holland gólkirálya bejelentette visszavonulását.
Megosztás: 

 Afonso Alves 2001-ben az Atlético Mineiróban kezdte profi pályafutását, de a hazai bajnokságban mindössze hat mérkőzés jutott neki. 2002-ben a svéd Örgryte szerződtette, miután 39 meccsen 28 gólt szerzett, leigazolta a Malmö, majd két évvel később a Heerenveen.


A holland klub színeiben 39 bajnokin 45 gólig jutott, első szezonjában 34 találattal gólkirályi címet nyert, ő lett Romário és Ronaldo mögött a harmadik brazil, aki Hollandiában ilyen magaslatig jutott.

2007. október 7-én is klubcsúcsot ért el, amikor a Heracles Almelo elleni 9-0-s bajnokin hétszer talált az ellenfelek kapujába.

Miután edzésre nem szeretett járni, a Heerenveen vezetői kaptak az alkalmon, és 2008 januárjában 20 millió euróért eladták az angol Middlesbrough-nak. Ott már csupán 10 gólig jutott, onnan egyenes út vezetett a Közel-Keletre, ahol három katari klubban már csupán levezetett.

Afonso Alves a brazil válogatottban nyolc mérkőzésen léphetett pályára, 2007-ben tagja volt a Copa América-győztes együttesnek is.

Forrás: Origo

Blogok

Mit nézzünk ma a tévében?  Csütörtök, szeptember 21.

Az elsősorban színészként ismert Alan Rickman rendezésében, A virág románcában (Filmcafe, 21.00) Sabine De Barra (Kate Winslet), a kertész és tájrendező hatalmas [...]

Urbanista  Egy egész pofás ingatlanfejlesztés Angyalföldön - Különös geometriájú erkélyek, múlt századi menő modernt idéző pillérekkel

Végre egy új társasház, amelyik nem unalmas. Persze az árkádok alá azért berajzolhattak volna pár hajléktalant a látványtervekre.

További hírek

Humor

Partneroldalak

Oldal tetejére