Kalohírek

 

Koalairtás Ausztráliában

2015. szeptember 28.,hétfő 14:45  | 
Az ausztrál Victoria állam nehéz döntés elé állt, mert az erszényesek túlszaporodása már nem csupán az egyedek és a populáció túlélését, hanem a természetes élőhelyüket is veszélyezteti – írja az MTI. Ezért kezd a történetének legnagyobb koalaritkításába és –áttelepítésébe.
Megosztás: 

 Az állam Cape Otway régiójának koalapopulációja drasztikusan megnőtt és immár fenntarthatatlan, így a helyi vadőröknek meg kellett kezdeniük az éhező és beteg állatok elaltatását, míg az egészséges nőstények egy részénél fogamzásgátlást alkalmaznak.


A helyi vadvédelmi hatóságok 2013-ban és 2014-ben több mint 700 erszényest altattak el titokban, de az állatok száma továbbra is túlságosan magas, ami nem csupán a populációra, hanem a koalák élőhelyére is komoly fenyegetést jelent.

„Hektáronként kevesebb mint egy koalának kéne lennie, most pedig néhány helyen 15-20 állatot találunk egyetlen fán” - mondta Jim O'Brien, a környezetügyi minisztérium munkatársa, hozzátéve, hogy a fák elkezdtek elhalni. O'Brien szerint az immár természetes ellenség nélkül élő koalák teljesen felélik az erdőt, aminek komoly hatása lesz a régióban élő több ezer erszényes egészségére. „Valamit tenni kell, különben sem erdő, sem koalák nem maradnak egyáltalán" – mondta.

O'Brien szerint a populációritkítás ellen tiltakozó aktivistáknak fogalmuk sincs arról, hogy milyen súlyos a helyzet: az újszülött koalák mindössze pár nap után éhen halnak, mert az anyjuk képtelen gondoskodni róluk.

Forrás: Index 

Partneroldalak

Oldal tetejére