Kalohírek

 

Jön a húsvét-ezt főztük ki!

2010. március 31.,szerda 19:03  | 
Ma ismét egy húsétel és egy édesség receptjét szeretnénk ajánlani. A káposztás kacsa kevés hozzávalót igényel, a könnyebb kategóriába tartozik, a csoki torta sem nagy ördöngösség, viszonylag egyszerű az elkészítése. Jó étvágyat kívánunk!
Megosztás: 

Káposztás kacsa
Hozzávalók 4 főre

1 egész kacsa
1 kg savanyú káposzta

bors

Elkészítés
1. A kacsát megtisztítjuk.
2. A mellénél a bőrt beirdaljuk.
3. Sózzuk, borsozzuk.
4. A tepsiben a káposztát szétterítjük.
5. Az előkészített kacsát ráfektetjük.
6. Előmelegített sütőben kb. 2 órán át sütjük.
7. Időnként megforgatjuk, hogy mind a két oldala pirosra süljön.
8. Burgonyapürével és a mellette sült káposztával tálaljuk.

sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Francia csokoládétorta
Hozzávalók 6 főre
25 dkg puha vaj
25 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
csipetnyi só
6 tojás
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
35 dkg csokoládé
10 dkg őrölt mandula
2,5 dl konyak (vagy rum)
2 ek baracklekvár



Elkészítés
1. Habosra keverjük a vajat, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és végül a tojásokat.
2. Addig keverjük, míg sima nem lesz.
3. Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
4. 25 dkg csokit lereszelünk (diódarálón ledarálni a legegyszerűbb), és az őrölt mandulával együtt a tésztába keverjük.
5. Kivajazott, kerek formába töltjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük.
6. Melegen kiborítjuk a formából, és meglocsoljuk rummal vagy konyakkal.
7. A maradék csokit felolvasztjuk, 1 ek vajat keverünk hozzá, és vékonyan bevonjuk vele a tortát.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 28 cm

Blogok

Ezt fald fel!  Lajcsi szelet

Tudom, nemrég voltak az ünnepek, és annyi sütit ettünk, amennyi csak belénk fért, de [...]

Mit nézzünk ma a tévében?  Hétfő, február 22. – Búcsú

Kedves Olvasóim! Úgy döntöttem, nem írom tovább ezt a blogot. Ennek oka elsősorban a tévéműsorok kínálatának erodálódása: nincs már mit ajánlgatni.[...]