Jön a húsvét-ezt főztük ki!
2010. március 31.,szerda 19:03 |
Hozzávalók 4 főre
1 egész kacsa
1 kg savanyú káposzta
só
bors
Elkészítés
1. A kacsát megtisztítjuk.
2. A mellénél a bőrt beirdaljuk.
3. Sózzuk, borsozzuk.
4. A tepsiben a káposztát szétterítjük.
5. Az előkészített kacsát ráfektetjük.
6. Előmelegített sütőben kb. 2 órán át sütjük.
7. Időnként megforgatjuk, hogy mind a két oldala pirosra süljön.
8. Burgonyapürével és a mellette sült káposztával tálaljuk.
sütési hőfok:
sütési mód: alul-felül sütés
Francia csokoládétorta
Hozzávalók 6 főre
25 dkg puha vaj
25 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
csipetnyi só
6 tojás
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
35 dkg csokoládé
10 dkg őrölt mandula
2,5 dl konyak (vagy rum)
2 ek baracklekvár

Elkészítés
1. Habosra keverjük a vajat, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és végül a tojásokat.
2. Addig keverjük, míg sima nem lesz.
3. Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
4. 25 dkg csokit lereszelünk (diódarálón ledarálni a legegyszerűbb), és az őrölt mandulával együtt a tésztába keverjük.
5. Kivajazott, kerek formába töltjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük.
6. Melegen kiborítjuk a formából, és meglocsoljuk rummal vagy konyakkal.
7. A maradék csokit felolvasztjuk, 1 ek vajat keverünk hozzá, és vékonyan bevonjuk vele a tortát.
sütési hőfok:
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: