A forgatást több mint 100 kilátogató is segítette, akik részvételével egy Kalocsa-környéki piac elevenedett meg, ahol a produkció munkatársai Elisa Isoardi olasz műsorvezető és Gianni, étterem-tulajdonos, műsorvezető vezénylésével sétáltak a standok között. A sorra bemutatott ételeket végig is kóstolta a műsorvezetőnő; lássuk mi volt a kínálat!
Németh József szürkemarha-pörköltet és mangalicából készült töltött káposztát készített, míg az uszódi asszonyok rétest, töpörtyűs pogácsát, és kuglófot kínáltak. A kalocsai paprikát a KAGE Fűszerpaprika Zrt. biztosította, a hajósi borokból pedig a Kovács Borház hozott ízelítőt. De az öregcsertői házi sajtok, a Harangozó-féle ízletes savanyúságok, és a dunaszentbenedeki paprikás kalács sem hiányozhatott. Édességből is volt bőven: a Korona Cukrászda tortákat, Bedics Tamás kürtöskalácsot kínált standján. A pékárukról a pedig a kalocsai Karamell Kft. gondoskodott. Ráadásul Szallár Károly, a puszta tulajdonosa és csapata bográcsgulyást készített a kilátogatóknak.
Nem csak a gasztronómiáé volt azonban a főszerep, hiszen a kalocsai asszonyok népviseletben festették a tojásokat és a porcelánt, illetve hímezték a textileket, továbbá a Hétszínvirág Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gyermekcsoportja táncolt a Göröm Együttes muzsikájára.
A Bakopusztán felvett anyagot június 5-én 12 órakor tűzte műsorára a Rai Uno, melyben nem csak szűk környezetünk, hanem az egész világ megismerheti a helyi gasztronómia specialitásait.
A megjelölt képeket Bedi Gyula készítette.
Szerdán Bakodpusztán forgatott filmet az olasz Rai Uno stábja, akik közkedvelt műsoruk a Linea Verde számára készítettek anyagot környékünk gasztronómiai jellegzetességeiről. Így nem hiányozhattak a szereplők közül a Dél-alföldi ételek, néptáncosaink, híres minőségi boraink, füstölt húsáruink, és természetesen a kalocsai paprika sem.