Kalohírek

 

Jön a Tészta-szerda

2008. április 14.,hétfő 19:30  | 
Tészta Szerda néven különleges akcióval várják idén április 16-án a vendégeket a hazai éttermek és a Gyermelyi tészta. A kezdeményezéshez csatlakozott közel háromszáz vendéglátóhely szerte az országban, amikor is fantasztikus ízű és kedvező árú tésztás ételeket kínálnak országszerte az éttermek látogatóinak. És fél áron! Városunkban a Trófea Vendéglő vesz részt, alig várjuk, hogy megkóstoljuk!
Megosztás: 

Almás, zelleres tésztasaláta bundázott pulykacsíkokkal

Hozzávalók:

500g főtt gyermelyi 4 tojásos orsótészta,

300g alma, 300 g szárzeller, 300g színes paprika, 5dl joghurt, 1dl olívaolaj, só, darált bors, 3 citrom leve, 40g méz, ízlés szerint zöldsaláta, 500g pulykamell, 1 db tojás, 0,5dl tej, só, 150g reszelt sajt, 60g zsemlemorzsa.

Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. Az almát és a paprikákat vékony metéltre vágjuk, a zellert szeleteljük vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a citromlevet, mézet és az olajat. Pár percet pihentetjük, míg elkészítjük a húst.
A letisztított húst vékony csíkokra vágjuk, sózzuk. Beleforgatjuk a tejjel felvert tojásba, majd a reszelt sajttal elkevert morzsába. Sütőpapírral letakart lapra tesszük, és 200C-os sütőben pirosra sütjük.
Tálaláskor a tésztát és a tejfölt hozzákeverjük a félretett zöldségekhez, ha szükséges, fűszerezzük, és a tépkedett salátalevelekre tálaljuk. A tetejére tesszük a forró húscsíkokat.

Jó étvágyat!





Blogok

Ezt fald fel!  Lajcsi szelet

Tudom, nemrég voltak az ünnepek, és annyi sütit ettünk, amennyi csak belénk fért, de [...]

Mit nézzünk ma a tévében?  Hétfő, február 22. – Búcsú

Kedves Olvasóim! Úgy döntöttem, nem írom tovább ezt a blogot. Ennek oka elsősorban a tévéműsorok kínálatának erodálódása: nincs már mit ajánlgatni.[...]