Jön a Tészta-szerda
2008. április 14.,hétfő 19:30 |Almás, zelleres tésztasaláta bundázott pulykacsíkokkal
Hozzávalók:
500g főtt gyermelyi 4 tojásos orsótészta,
300g alma, 300 g szárzeller, 300g színes paprika, 5dl joghurt, 1dl olívaolaj, só, darált bors, 3 citrom leve, 40g méz, ízlés szerint zöldsaláta, 500g pulykamell, 1 db tojás, 0,5dl tej, só, 150g reszelt sajt, 60g zsemlemorzsa.
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. Az almát és a paprikákat vékony metéltre vágjuk, a zellert szeleteljük vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a citromlevet, mézet és az olajat. Pár percet pihentetjük, míg elkészítjük a húst.
A letisztított húst vékony csíkokra vágjuk, sózzuk. Beleforgatjuk a tejjel felvert tojásba, majd a reszelt sajttal elkevert morzsába. Sütőpapírral letakart lapra tesszük, és 200C-os sütőben pirosra sütjük.
Tálaláskor a tésztát és a tejfölt hozzákeverjük a félretett zöldségekhez, ha szükséges, fűszerezzük, és a tépkedett salátalevelekre tálaljuk. A tetejére tesszük a forró húscsíkokat.
Jó étvágyat!