Tészta-szerda a Trófeában
2008. április 11.,péntek 20:54 |Harcsapaprikás túrós csuszával
600 g gyermelyi 4 tojásos fodros nagykocka
200 g füstölt szalonna, 400 g túró, 3 dl tejföl, só, 20 dkg szalonna, 2 fej hagyma, 1,40 kg filézett harcsa, 2 db paradicsom, 2 db tévépaprika, 60 g liszt, 5 dl tejföl, fűszerpaprika, erős paprika, ízlés szerint só.
Apróra összevágjuk a szalonnát, kiolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a tisztított és finomra vágott hagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, és vizet öntünk rá. Amikor forr, takarékra vesszük, beletesszük a szeletelt, megmosott paradicsomot, erős paprikát, tévépaprikát és az esetleg leeső haldarabokat, sózzuk, és főzzük 15-20 percig. Elkeverünk 3 dl tejfölt a liszttel és kevés vízzel, majd a szaftot behabarjuk vele. Kíméletesen összeforraljuk, finom szűrőn átszűrjük.
Nagyobb serpenyőben olajon megpirítjuk a megmosott, leszárított, nagyobb darabokra vágott, sózott halszeleteket. Nagyon kell vigyázni, nehogy, eltörjenek a halak. Amikor már a halhús mindkét oldala fehéres, ráöntjük a leszűrt, félretett mártást. Tehetünk rá pár gerezd lehéjazott paradicsomot is. Összepároljuk, ha kell, ízesítjük, majd tálaljuk. Tálalásnál a tetejét meglocsoljuk a maradék tejföllel.