Kalohírek

 

A Miniszterelnökség pályázati felhívása a Területi Közigazgatási Ösztöndíjra

2015. október 08.,csütörtök 09:32  | 
A területi közigazgatási életpálya iránt elhivatott, idegen nyelveket beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok jelentkezését várják.
Megosztás: 

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal portálunkhoz eljutatott felhívása:

A Miniszterelnökség a Területi Közigazgatási Ösztöndíjról és egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 377/2014. (XII. 31.) Korm. rendelet 3. § a) pontja alapján pályázatot hirdet a 2015. évi Területi Közigazgatási Ösztöndíjra a területi közigazgatási életpálya iránt elhivatott, idegen nyelveket beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok részére.

 A program keretében a felvételt nyert ösztöndíjasok szakmai gyakorlatának időtartama tizenkét hónap, melyet Magyarországon a fővárosi vagy egy megyei kormányhivatalnál töltenek.

A program eredményes teljesítése esetén az ösztöndíjas számára lehetőség nyílik a kormánytisztviselői karrier megkezdésére.
A program várható időtartama: 2015. december 1.–2016. november 30.

Pályázati feltételek:
– a pályázat benyújtásakor be nem töltött 35. életév
– magyar állampolgárság
– felsőfokú iskolai végzettség (BA/BSc, MA/MSc, illetve hagyományos 5 éves egyetemi vagy 3–4 éves főiskolai képzésben szerzett oklevél; Külföldön szerzett diploma esetén a pályázó vállalja, hogy 2015. október 31-ig honosítja azt a Magyar Ekvivalencia és Információs Központnál)
– a pályázat benyújtásának időpontjában kormányzati szolgálati jogviszony nem áll fenn
– az ösztöndíjprogramban történő sikeres részvétel esetén vállalja a területi közigazgatásban történő munkavégzést

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
– idegen nyelvből meglévő B2 vagy magasabb szintű komplex nyelvvizsga

Az ösztöndíj összege:
Az ösztöndíj havi összege: 110 000 Ft/hó, mely a vonatkozó jogszabályok értelmében adó- és járulékmentesen kerül kifizetésre

A pályázat benyújtásának módja:
Pályázni csak elektronikus formában, a www.osztondijprogram.kormany.hu oldalon meghatározott módon, az alábbi dokumentumok feltöltésével lehet:
– magyar nyelvű önéletrajz (formátum: .doc, .docx, .pdf; az ajánlott minta az oldalról letölthető);
– végzettséget igazoló okirat másolata.

Fontos! Csak a megfelelően feltöltött pályázati anyagot tudják elfogadni, hiánypótlásra a pályázat beküldése és véglegesítése, illetve a jelentkezési határidő lejártát követően nincs lehetőség!

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE: 2015. október 15. éjfél

Bővebb információ: http://tko.kormany.hu/

A pályázat elbírálásának módja, rendje:
A beérkezett pályázatok alapján formai szűrésen megfelelt pályázók egy komplex kiválasztási eljáráson vesznek részt. A kiválasztási eljárás első fordulója egy online kompetenciateszt kitöltését foglalja magában, mely a jelentkezési határidőt követően minden jelentkező részére azonos időben kerül megnyitásra. Az online kompetenciateszt várható időpontja 2015. október 19–22. között zajlik, melyen minden formailag helyes pályázatot benyújtó pályázó részt vehet.
Az írásbeli tesztek automatikus kiértékelését követően a jelentkezőt az általa első helyen megjelölt kormányhivatal meghallgatja. A szóbeli meghallgatások alapján a kormányhivatalok javaslatot tesznek a kiválasztás második körébe kerülő jelentkezőkre vonatkozóan. A szóbeli elbeszélgetések eredményei alapján maximum 120 fő (kormányhivatalonként a legjobb 6 jelentkező) kerül behívásra a második szóbeli és írásbeli fordulóra, aminek helyszíne Budapest.
Az eredmények összesítését követően a Program Irányító Bizottság javaslatot tesz a nyertes pályázók személyére, ami alapján a személyzetpolitikáért felelős miniszter dönt az ösztöndíjak odaítéléséről.

A pályázat elbírálásának végső határideje: 2015. október 31.

Blogok

Mit nézzünk ma a tévében?  Csütörtök, január 17.

A Lángoló Mississippi (Film Mánia, 18.30) Alan Parker 1988-as filmje, mely egy 1964-ben megtörtént -egyáltalán nem egyedi- esetet dolgoz fel, a témához illő, igen [...]

Urbanista  Kell-e egységes színterv a budai és a pesti rakpart házaira? - Itt van vitaindítónak a Neuschloss Palota a Szilágyi Dezső téren

Mégis csak ezek a jelentik Budapest kirakatát. Itt a vitaindító épület a Szilágyi Dezső térről.

További hírek

Humor

Partneroldalak

Oldal tetejére