Kalohírek

 

Induljon a nedvkeringés! – Tavaszi Pincenyitogató Hajóson

2014. április 01.,kedd 09:16  | 
A VINTEGRO Pinceszövetség második alkalommal rendezi meg a Tavaszi Pincenyitogatót április 12-13-án. Ezen a hétvégén közel 40 pince bortermelője várja kóstolóra a borkedvelőket.
Megosztás: 

A hajósi pincegazdák kóstolóra hívnak minden borbarátot, hogy együtt ízlelhessék meg a 2013-as év kiváló nedűit. A borok mellé pedig finom falatok is dukálnak, a gasztroutcában mindenki talál valami fogára valót.

A pincék szombaton és vasárnap is 10 órától tartanak nyitva. Az 1200 pince közötti tájékozódást az infopontokon beszerezhető térképek és a présházak elé tűzött zászlók segítik, a pincefalu távolabbi pontjaira pedig csettegő-taxival juthatnak el a vendégek.



Aki pedig a kóstolástól kimerülten nem szeretne már autóba ülni, az kényelmes szállást találhat valamelyik barátságos pincepanzióban. A szállásfoglalásban egyébként a VINTEGRO Pinceszövetség is tud segíteni a +36 30 548 3904-as telefonszámon, vagy a
vintegro@gmail.com email címen lehet keresni ez ügyben.

A rendezvény ingyenes, a borkóstolóhoz a helyszínen kóstolójegy váltható. (A beugró 20 db 0,5 dl-es kóstolójegy ajándék borospohárral és tartóval 2000 Forintért.)



A VINTEGRO Pinceszövetségről:
Hajósi borok…...testben és lélekben is testesek.”
Évekkel ezelőtt néhány hajósi fiatal, átvéve szülei, nagyszülei mesterségét belekezdett a borkészítésbe. Mivel ezeket a borokat csak saját maguk fogyasztották, kíváncsiak voltak egymás véleményére is, így bormustrákat tartva elemezték, kinek, melyik bora hogyan sikerült. A baráti borozgatások közben – csöppet talán bódult állapotban – nagy terveket szövögettek: milyen jó is lenne, ha a hajósi pincefalu utcáit újra megtöltenék a kirándulni, borozni vágyó vendégek, akik vidám napokat, nagy lakomákat eltöltve messze vinnék a hajósi vendégszeretet hírét. Így sok-sok tervezgetés után 2012 májusában hét pince összefogva végre megalapította a VINTEGRO Pinceszövetséget. A fiatal borászok mind arra törekszenek, hogy hagyományos környezetben az idősebb korosztály tapasztalataira támaszkodva – kihasználva az éghajlati és a hajósi lösz talaj adottságait, valamint a kiváló klímával rendelkező borospincéket – a mai technológia segítségével készítsék el boraikat. Mindezt ötvözik a már régóta ismert sváb vendégszeretettel és gasztronómiával, valamint a történelmi borvidéki kultúrával.

Blogok

Ezt fald fel!  Lajcsi szelet

Tudom, nemrég voltak az ünnepek, és annyi sütit ettünk, amennyi csak belénk fért, de [...]

Mit nézzünk ma a tévében?  Hétfő, február 22. – Búcsú

Kedves Olvasóim! Úgy döntöttem, nem írom tovább ezt a blogot. Ennek oka elsősorban a tévéműsorok kínálatának erodálódása: nincs már mit ajánlgatni.[...]