Induljon a nedvkeringés! – Tavaszi Pincenyitogató Hajóson
2014. április 01.,kedd 09:16 |A hajósi pincegazdák kóstolóra hívnak minden borbarátot, hogy együtt ízlelhessék meg a 2013-as év kiváló nedűit. A borok mellé pedig finom falatok is dukálnak, a gasztroutcában mindenki talál valami fogára valót.
A pincék szombaton és vasárnap is 10 órától tartanak nyitva. Az 1200 pince közötti tájékozódást az infopontokon beszerezhető térképek és a présházak elé tűzött zászlók segítik, a pincefalu távolabbi pontjaira pedig csettegő-taxival juthatnak el a vendégek.
Aki pedig a kóstolástól kimerülten nem szeretne már autóba ülni, az kényelmes szállást találhat valamelyik barátságos pincepanzióban. A szállásfoglalásban egyébként a VINTEGRO Pinceszövetség is tud segíteni a +36 30 548 3904-as telefonszámon, vagy a vintegro@gmail.com email címen lehet keresni ez ügyben.
A rendezvény ingyenes, a borkóstolóhoz a helyszínen kóstolójegy váltható. (A beugró 20 db 0,5 dl-es kóstolójegy ajándék borospohárral és tartóval 2000 Forintért.)
A VINTEGRO Pinceszövetségről:
„Hajósi borok…...testben és lélekben is testesek.”
Évekkel ezelőtt néhány hajósi fiatal, átvéve szülei, nagyszülei mesterségét belekezdett a borkészítésbe. Mivel ezeket a borokat csak saját maguk fogyasztották, kíváncsiak voltak egymás véleményére is, így bormustrákat tartva elemezték, kinek, melyik bora hogyan sikerült. A baráti borozgatások közben – csöppet talán bódult állapotban – nagy terveket szövögettek: milyen jó is lenne, ha a hajósi pincefalu utcáit újra megtöltenék a kirándulni, borozni vágyó vendégek, akik vidám napokat, nagy lakomákat eltöltve messze vinnék a hajósi vendégszeretet hírét. Így sok-sok tervezgetés után 2012 májusában hét pince összefogva végre megalapította a VINTEGRO Pinceszövetséget. A fiatal borászok mind arra törekszenek, hogy hagyományos környezetben az idősebb korosztály tapasztalataira támaszkodva – kihasználva az éghajlati és a hajósi lösz talaj adottságait, valamint a kiváló klímával rendelkező borospincéket – a mai technológia segítségével készítsék el boraikat. Mindezt ötvözik a már régóta ismert sváb vendégszeretettel és gasztronómiával, valamint a történelmi borvidéki kultúrával.