Grill udvar a Tiszti Klubban
2012. szeptember 07.,péntek 20:18 |Az ünnep kedvéért kivételesen a Negyvennyolcasok tere felől is meg lehet majd közelíteni az udvart, ami bizonyára hozzájárul a fesztiválhangulathoz is. A sülő húsok, piruló zöldségek illata a patinás épületek között, az udvaron kialakított alkalmi étkezőhely izgalmas hangulati többletet adhat az amúgy is fölpezsdült városnak.

A választék alakulásáról Gyarmaczki Endre, az étterem vezetője tájékoztatta a portált. Elmondta, háromféle húst sütnek majd: csirkemellfilét és sertéstarját fűszeresen, valamint egy balkáni ételkülönlegességet, amelynek neve pljeszkavica. Ez többféle darált húsból készült, hagymával, fűszerekkel ízesített sült húspogácsa, amelyet hagyományosan Szerbiában és Montenegróban, Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában, Macedóniában, Bulgáriában és Romániában fogyasztanak, azonban újabban már Nyugat-Európa több országában, így Németországban, Svédországban és Ausztriában is elterjedt és közkedvelt, többnyire gyorséttermekben sütött ételféleség. A húsokat külön-külön, vagy komplett tál formájában is meg lehet majd vásárolni elérhető áron, köretként grillezett zöldség halom kerül a tányérokra, és természetesen lesz hozzá való saláta is. Mellé az étterem italkészletéből választhatunk italt ízlés szerint. A felnőtteknek leginkább a hűvös, habos Ottarkinger csapolt sört ajánlhatjuk!
A Tiszti Klub hagyományait továbbvivő Klub étterem szeretettel, tárt karokkal várja a grillezés és a grill ételek kedvelőit a fesztivál napjai alatt!