Kalohírek

 

Közel a bravúrhoz a Magyar Kupában: Kalocsai KC – Békés-DKC 26–29

2015. október 01.,csütörtök 09:59  |   
Szeptember 30-án, szerdán este újabb tűzijátékot rendezett a Kalocsa és soros kupaellenfele az NBI/B-s Békés-Drén Kézilabda Club a Városi Sportcsarnok arénájában, ahol a publikum szinte az elejétől végig ütemes vastapssal segítette a rohamra induló Kolics-armadát.
Megosztás: 

A Magyar Kupa második fordulójában ütközött meg egymással a két együttes, mivel korábban a mieink az NB I/B-s Pécsi VSE alakulatát már elbúcsúztatták. Talán ezért is bizakodott csapat, egyesületi vezetés és a szurkolósereg egyaránt, hogy ismét begyűjthetünk egy értékes skalpot a honi kézilabdázás második vonalából, amire volt is sansza a KKC-nek.

A vége előtt három perccel még 26–26-ot mutatott a csarnok elektromos órája, és köztudott, hogy a döntetlen a végén is az alacsonyabb osztályban szereplő Kalocsának lett volna jó.

Közel állt tehát az újabb bravúrhoz a Kolics-bandérium, amit a közönség is honorált a végén, hiszen felállva, tenyerét pirosra tapsolva köszöntötte kedvenc csapatát.

MESTERMÉRLEG:
Kolics János edző:
– A két kupameccsünk jól szolgálta a sportág népszerűsítését, amit a közönségünk is bizonyára élvezett, miszerint magasabb osztályú csapatokat hoztunk ide, és valóban színvonalas mérkőzéseket produkáltunk, amit a szurkolók testközelből is megtapasztalhattak. Sajnos, ezúttal döntő pillanatokban elemi hibákat vétettünk – kimaradt hétméteres, kihagyott beállós ziccerek, nehezebben bírtunk a második félidőben pályára lépő kapusukkal is, de igazán Szvétek sem játszotta ki magát. Védekezésben és támadásban is halványabb volt – nagyon középen akart erőlködni ez ellen a magas fal ellen. Meg kellett volna nyújtani, szélesíteni ezt a védelmet, és a sok gyors, dinamikus húzásból, kontrából, keresztmozgásokból és betörésekből kellett volna többször helyzetbe kerülnünk.KKC – Békés-DKC 26–29 (12–13)
200 néző, vezette: Barbicz G., Haskó T.
Kalocsa: Lakatos Á. – Tóth L. 1, Katona B. 4, Virág R. 5, Balla G. 4, Szvétek B. 7, Juhász P. 5. Csere: Kanalas N., Tóth B., Baksa R., Romsics L., Óvári D. (k.).
Edző: Kolics János.

Az eredmény alakulása: 7. p.: 3–3, 16. p.: 8–5, 25. p.: 12–9, 36. p.: 16–16, 45. p.: 20–20, 57. p.: 26–26.
Hétméteresek: 4/3, illetve 3/2.
Kiállítások: 8, illetve 14 perc.

Partneroldalak

Oldal tetejére