Kalohírek

 

Kiss István: „70 év – 70 kép” – Pénteken nyílik az életpálya-kiállítás Patajon

2015. szeptember 10.,csütörtök 10:20  | 
Dunapatajon, az Pataji Múzeumban pénteken délután ötkor nyílik az a kiállítás, amely hetvenéves Kiss István, kalocsai művész-tanár eddigi munkásságát mutatja be.
Megosztás: 

A dunapataji születésű festő és grafikus művész szerteágazó, sokoldalú munkássága az egyedi és sokszorosított grafikáktól a festményeken át a kisplasztikáig szinte minden képzőművészeti ágat fölvonultat, és tematikájában is éppolyan változatos, stilisztikailag pedig a realizmustól a nonfiguratív, absztrakt alkotásokig terjed a paletta.
Így a Kiss István műveiből nyíló tárlaton most nyomon követhetjük a művészi pálya főbb állomásai mellett a XX. század főbb képzőművészeti törekvéseit is, illetve azok hatását, a városunkban élő kortárs művész munkáiban való visszatükröződését is.

Kiss István, aki rajztanárként fiatal kalocsai képzőművészek egész nemzedéke fölött bábáskodott, 70 éves születésnapját korábban
 két tanítványával, Bukor Tiborral és Kőrösi Tamással közös kiállítással Kalocsán is megünnepelte, amelyről akkor írtunk

Megkerestük Kiss Istvánt, hogy mit üzen az olvasóknak, amivel a közönséget a kiállítás-megnyitóra hívogathatnánk.
– Mit mondhatnék? A városban szinte mindenki ismer, ahogy Dunapatajon is, tudja, mivel foglalkozom, mire számíthat a kiállításon. Ezért csak annyit üzenek, hogy mindenki jöjjön el holnap öt órakor a kiállítás megnyitójára, akit érdekel, én ott leszek, és mindenkit szeretettel várok!Partneroldalak

Oldal tetejére