Kalohírek

 

Három nap zene a beteg gyerekekért – Alakul a Kék Madár Fesztivál programja

2015. március 12.,csütörtök 12:02  | 
Június 5-én, pénteken száll le idén Kalocsára a Kék Madár, és vasárnapig marad velünk, a megszokottan gazdag programkínálattal és magas színvonallal. A már körvonalazódó műsorról Lakatos Györggyel, a fesztivál atyjával és főszervezőjével beszélgettünk. Itt a programelőzetes!
Megosztás: 

A fesztivál programja a már megszokott rend szerint alakul, bár még nem forrott ki teljes egészében, és ami már biztosnak tűnik, az is változhat, de a jelenlegi állapot szerint a műsorrend az alábbiak szerint alakul majd.

A megnyitó a Városi Galériában lesz pénteken, ezúttal Konok Tamás és Hetey Katalin kiállításának megnyitójával egybekötve, amelyen Lakatos Péter, a fesztiválalapító fagottművész öccse fog zongorán közreműködni.
Este a Katolikus Iskola aulájában a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem meglepetés-hangversenyével folytatódik a program.A szombat délelőtt immár hagyományosan a gyerekeké. Ezúttal a budaörsi Latinovits Színház előadásában a Kököjszi és Bobojsza mesét láthatják a lurkók a színházban.
Aznap este ugyanott a budapesti Maladype Színház műsora hozhatja majd lázba a kortárs színművészetet kedvelő közönséget. A kísérletező, sokszor a közönséggel való interakcióra építő produkcióiról híres társulat előadásának címe – amint Lakatos György fogalmazott – egyelőre legyen titok.
A szombat esti nagykoncertet idén Balázs Fecó adja, akit aligha kell bemutatni. Ezt a bulit az utóbbi évekhez hasonlóan a Nagyszeminárium udvarán felállított rendezvénysátorban tartják majd meg.A vasárnap délelőtti program még a főszervező előtt is titok, mint elmondta, ezzel kapcsolatban több irányú tárgyalásokat folytat, és amíg ezek kimenetele bizonytalan, inkább nem is nyilatkozott róluk. Biztosnak tűnik viszont a délutáni „nagy durranás”: a pécsi Pannon Filharmonikus Zenekar adja majd elő Honegger Jeanne d’Arc című oratóriumát.

Amint már utaltunk rá, a program még változhat, a fönt írottak beválási esélyét Lakatos György 60-70% körülire tette, de hozzáfűzte, e hó 25-én érkezik haza, Kalocsára, hogy a fesztivál előkészületeit végezze, és azt követően már végleges, „90%-os” programterv lesz. Mert egészen biztos csak az, ami szépen, rendben lebonyolódott – mondta.

Ami viszont várhatóan nem változik, az a díjszabás. Így a pénteki megnyitó most is ingyenes lesz, a többi rendezvényt pedig idén is a tavalyi árakon lehet majd látogatni – tudtuk meg.


 

Partneroldalak

Oldal tetejére