Kalohírek

 

Kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell a miskei tolvajnak

2014. február 20.,csütörtök 10:37  | 
Két miskei házba is betört, és műszaki cikkeket, tartós élelmiszereket és egy játék mackót is ellopott az a három fiatal, akiknek ügyében most fejezte be a nyomozást a Kalocsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. Egyiküknek kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell.
Megosztás: 

A Kalocsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt S. Norbert 21 éves, K. Roland 22 éves miskei lakosok és egy 15 éves miskei lakos férfi ellen.

A három fiatalember 2013. február 26. és 2013. április 03. közötti időben két miskei házba is betört.
Az egyik ingatlanból házimozi rendszert, televíziót, mobiltelefont, egyéb műszaki cikkeket, használati tárgyakat, tartós élelmiszereket és egy játék mackót vittek magukkal.
A másik esetben a ház melléképületéből különböző munkaeszközöket, elektromos gépeket, oxigénpalackot és az ahhoz tartozó mérőórákat, szivattyút, valamint villanymotort loptak el a fiatalok.

A beszerzett adatok alapján sikerült azonosítani a betörésekkel megalapozottan gyanúsítható férfiakat. A terhelteknél házkutatást tartottak a rendőrök, melynek során az eltulajdonított tárgyak előkerültek és azokat lefoglalást követően visszaadták a sértetteknek.

A nyomozás során a kalocsai rendőrök azt is megállapították, hogy S. Norbert bírta rá a fiatalkorú társukat arra, hogy vegyen részt a lopásokban, így a 21 éves férfival szemben kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is folytattak eljárást.

A rendőrség a nyomozást 2014. február 18-án befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Kecskeméti Járási Ügyészségnek – tudatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.


Partneroldalak

Oldal tetejére