Kalohírek

 

Idén a Neurológiai Osztály érdemelte ki az Év kollektívája címet

2015. október 13.,kedd 12:53  | 
A 2015. évben a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza Neurológiai Osztálya nyerte el az „Év kollektívája” megtisztelő címet, amelyet dr. Göcsei Zsuzsanna osztályvezető főorvos és Rácz Annamária főnővér Semmelweis Ignác születésének évfordulóján, a Magyar Egészségügy Napja alkalmából rendezett ünnepségen vehetett át dr. Svébis Mihály főigazgatótól.
Megosztás: 

Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója ünnepi beszédében egyebek mellett azoknak az orvosoknak, ápolóknak, a gyógyító munka hátterét biztosító szakembereknek a munkáját köszönte meg, akik a magyar egészségügy embert próbáló körülményei közepette kitartanak választott hivatásuk mellett.

A főigazgató párhuzamot vont Semmelweis Ignác, a legismertebb magyar orvos elhivatottsága, szakmai, emberi kiállása és az egészségügyben ma dolgozó szakemberek helytállása között. Dr. Svébis Mihály megköszönte a 2015. évi munkát, gratulált az elismerésben részesített dolgozóknak, a 2015. Év Kollektívája címet elnyert Neurológiai Osztályt példaképül állította az intézmény valamennyi munkavállalója elé.

Mint mondta, külön öröm számára, hogy olyan jó és összetartó kollektívák vannak a kórházban, olyan emberek dolgoznak együtt, akik örülnek – az elismerő oklevél átadásakor kitört taps és kurjongatás egyértelműen ezt igazolta – kollégáik sikerének, elismerésének.Az Év Kollektívája címet elnyert neurológiai osztályra október 12-én, hétfőn látogattunk, ahol osztályértekezletre gyülekeztek a dolgozók. Az értekezlet alkalom volt arra, hogy a pihenő napjukat töltő munkatársak is bejöjjenek a kórházba, együtt legyen a kollektíva. A jó hangulatban telt értekezlet után dr. Göcsei Zsuzsannával beszélgettünk az egyik legnagyobb betegforgalmat bonyolító osztály munkájáról.

A főorvosnő arról számolt be, hogy helyettesével, dr. Tóth Norbert adjunktussal, valamint Rácz Annamária diplomás ápoló főnővérrel együtt szervezik a 15 fős osztály munkáját. A kollektíva összetartására jellemző, mint hogy évente több alkalommal, munkaidőn kívül is összejönnek, fehér asztal mellett is találkoznak, nincs olyan alkalom, hogy ne köszöntenék fel a névnapját ünneplő kollégájukat.

Nagy szükség van az egymás iránti szolidaritásra és összetartásra, hiszen az elmúlt évben összesen 1040 beteget vettek fel a 8 kórtermes, 22 ágyas, a rekonstrukciónak köszönhetően mind az alkalmazott gyógymódokat, mind a műszerezettséget és a hotelszolgáltatást tekintve is korszerűnek mondható osztályra.

A 2 asszisztenssel működő szakrendelés betegforgalma is beszédes, hiszen 2014-ben 8876 beteg jelent meg a szakrendelésen, 1432-en kúraszerű terápiában részesültek.

A munkatársak büszkék az elnyert Év Kollektívája címre, az elismerés megerősítést és bíztatást ad a további eredményes munkához.

Partneroldalak

Oldal tetejére