Kalohírek

 

Emléktáblát állítottak dr. Horváth Mihálynak

2015. október 06.,kedd 10:57  | 
Bensőséges ünnep keretében, szeptember 25-én, a Szent Kereszt Kórház C épületének falán helyeztek el márványtáblát dr. Horváth Mihály, az intézmény egykori igazgató főorvosa tiszteletére. A sebészeti osztályt vezető főorvos a kórház közel 200 éves történetében egyike volt azoknak, akiknek munkássága nyomán nemcsak az intézmény infrastruktúrája, hanem az alkalmazott gyógyító eljárások is sokat fejlődtek.
Megosztás: 

Az egykori munkatársakon, barátokon, betegeken, tisztelőkön túl azok is részt vettek az ünnepségen, akik csak visszaemlékezésekből ismerhették a 2014-ben, 89 éves korában elhunyt, az újdonságok, a korszerű szakmai eljárások iránt elkötelezett főorvost.

Az ünnepség résztvevőit dr. Mócza György főigazgató-helyettes, a kórház vezetője köszöntötte, majd a kiváló lágysebészként ismert főorvos munkásságát egykori kollégái, dr. Deák Zoltán és Sahin-Tóth István főorvosok elevenítették fel és méltatták.

Laudációjukban kitértek arra, hogy Dr. Horváth Mihály 1971-1986-ig volt a sebészeti osztály vezetője, igazgatóként 1975-1984-ig vezette az intézményt. Dr. Horváth Mihály emberi és szakmai magatartását az önzetlen segíteni akarás jellemezte, személyét a betegek, orvosok, nővérek megbecsülése övezte. Az intézményben vezetése alatt alakították ki a B épület-együttest, benne a sebészeti és intenzív osztályt, a diagnosztikai osztályt a röntgennel, a laboratóriumot, a kórházi gyógyszertárat, de az új konyhát is ott helyezték el.
Akkoriban a kórházban 63 orvos dolgozott, az intézmény létszáma elérte a 700 főt.

A kórház C épületének emlékfalán elhelyezett gránittáblát az aneszteziológiai osztály munkatársai leplezték le.

Partneroldalak

Oldal tetejére