Kalohírek

 

Szemétszigetek csúfítják már az Ipari parkot is

2015. október 05.,hétfő 11:01  |    (0)
Kalocsán tényként leszögezhetjük, hogy a városon belül már jó ideje minden lehetőség adott, hogy a háztartásokban keletkezett hulladékot szelektív módon gyűjtsék, majd elszállítsák a havi térítési díj fejében. Ráadásul lomtalanításkor minden egyéb szemetet ingyen elszállítanak. Ennek ellenére az Ipari park eldugottabb zegzugaiban, a Foktői út végén lévő kis erdőben szinte napról napra gyűlik az illegálisan lerakott szemét. Kisebb-nagyobb hulladékszigetek csúfítják az egyébként zömében már most is magánkézben lévő ingatlanokat.
Megosztás: 

Szólj hozzá!A zsírsütőtől az Ipari park bekötőút felé haladva, az egykori repülőtéri kiszolgáló betonutak mentén, vagy az árkokban a legkülönbözőbb összetételű hulladék csúfítja a telkeket. A tulajdonosok bosszankodnak, a legtöbben még a romos épületek körüli területek kitisztítására is sok pénzt költenek.

Mint mondják, nem is az elburjánzott növényzet eltávolítása okozza a gondot, hiszen az a természet megállíthatatlan folyamata. Sokkal inkább azok az utánfutóval, más járművekkel megjelenő ismeretlenek, akik egy pillanat alatt leszórják a szemetet, aztán tovább állnak.A városból már kiszorulni látszanak az illegális szemétlerakók, akiknek az Ipari park esetében is csupán egy-két kilométerrel kellene többet megtenniük, hogy a lakcímkártyájuk alapján, a hivatalosan kijelölt helyen, meghatározott mennyiségig teljesen ingyenesen tegyék le a hulladékot.

Mint megtudtuk, egy ügyészi állásfoglalás szerint az ilyenfajta környezetszennyezés nem a járási hivatal szabálysértési hatóságának hatáskörébe tartozik. Ezekben az ügyekben, ha van a konkrét elkövetőre utaló adat, a jegyző jár el. Idén jegyzői hatáskörben, rendőri feljelentés alapján egy alkalommal jártak el, akkor hajósiakat értek tetten, amint Kalocsán rakják le a szemetet illegálisan.Hozzászólások

Szólj hozzá!

Blogok

Mit nézzünk ma a tévében?  Vasárnap, január 21.

Jim Jarmusch 2005-ben bemutatott Hervadó virágok (Galaxy, 21.00) című filmje a legendás rendezőtől megszokott módon lassú ritmusú, ám összetéveszthetetlenül [...]

Urbanista  Menő irodává alakították a villamosremízt

Eredetileg még a lóvasúthoz épült, de egy magyar reklámügynökség szellemesen átalakíttatta.

További hírek

Humor

Partneroldalak

Oldal tetejére