Kalohírek

 

Feloszlatják a helyi Fidesz csoportot

2015. szeptember 22.,kedd 21:13  |    (7)
Hosszú évek belső feszültségeit orvosolandó a múlt hét pénteki Fidesz csoport ülésen Font Sándor választókerületi elnök bejelentette, hogy a következő évek nyugodt építkező munkájához elengedhetetlennek tartja a csoport feloszlatását, egyben egy új csoport életre hívását.
Megosztás: 

Szólj hozzá!

Font Sándor a pénteki ülést követően sajtóközleményben fejtette ki döntése hátterét.

A szerkesztőségükhöz is eljutatott tájékoztatásból kiderül, hogy – a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Országos Választmányának döntése értelmében –, a pártban országos tisztújító folyamat zajlik. A helyi alapszervezetek szeptember 18-ig kaptak határidőt saját tisztújításuk lebonyolítására. Kalocsán erre az ülésre szeptember 18-án került sor.

Mint megtudtuk, Font Sándor a pénteki ülésen bejelentette: a tisztújítás eredményétől függetlenül, a csoport működőképtelensége miatt a kalocsai alapszervezet feloszlatását fogja javasolni az Országos Választmánynak.

A közleményből kiderül, „ez a bejelentés mintegy három órán át tartó vitát váltott ki, amelynek végére az ülés szavazatképtelenné vált, így tisztújításra és kongresszusi küldött megválasztására nem került sor.”

Az Alapszabály értelmében az a szervezet – így tehát a kalocsai is –, amely nem hajt végre tisztújítást, megszűnik.

Ez azonban átmeneti állapot, ami addig tart, amíg a helyi szervezet újjáalakítása meg nem történik – szögezi le Font egyértelműen sajtóközleményében.


Hozzászólások

Joco 2015. szeptember 25. 20:18

Süni ! Gratulalok ! Minden szavaddal egyetértek! Sajnos igen morálisan megbuktak de 2017 ig az osszes palyazati forrást ki fogja a jelenlegi kormanyzat szorni. Es ebben nem fog Kalocsa reszt venni mert hiányzik a szakértelem. Csak arrogáns nagyképű politikai szerencselovagok vannak akik nagyivben letojják Kalocsát. Lemondani elmenni nem fognak nekik ez így tökéletes kis posvány amiben lehet dagonyázni. Eladnak majd mindent és fel is élik az 5 év alatt. Röhögve fognak a kis kocsmájukba a froccsük mellett nyugdijba menni teletömött zsebekkel.

forzakalocsa 2015. szeptember 25. 18:17

Süni, ez jól kijött belőled!!! Legalább jól esett??? :)

Süni 2015. szeptember 25. 10:32

Maradjunk annyiban, hogy ami nektek jogos, az a mi nézőpontunkból aljas, sunyi koholt okokból történő politikai leszámolás. Ahogy látom a ti nézőpontotokból ez ugyanez. Úgy érzem, hogy ez a "legalább jogos" nálatok a politikai ok PC megfogalmazása. Az hogy nincsenek megfélemlítések, azon hangosan felröhögtem. NEM LEHETSZ ENNYIRE CINIKUS! Csak és kizárólag megfélemlítés van. (Bár úgy látom a FB-on ez már visszájára sült el részetekről, mert sokan "minden-mindegy" alapon meg merik mondani a véleményüket. És egyre többen lesznek majd!)

Stabilizálták a várost? Igen, annak az árán, hogy eladták a KalocsaKOM-ot. Ezzel az ott dolgozók nagy részének meg fog szűnni a munkahelye. A város problémáit pedig kb pont addig sikerült "megoldani".
Mindez miért? Mert nem tudnak külső forrásból pénzt szerezni a városnak. Nincsenek kapcsolatok, nincs lobbi-erő.

Paprika-feszten nem voltam sajnos, de a képek alapján azt látom, hogy nem sok újdonság volt az előző évekhez képest. Ez jól is van így, akár el is lehetett volna ismerni, hogy amit az előző városvezetés bevezetett, mégsem volt annyira ördögtől való. Felmerül a kérdés, miért nem voltam és ha nem voltam akkor fogjam be a számat. DE! Azért nem voltam, mert a fellépők nagy része akkor volt aktív, amikor még nem is éltem. Nem nekem szólt ez a rendezvény. Hidd el sok kortársam is így gondolja. (Ha összeveted pl Kiskőrös hasonló rendezvényeinek fellépőit, akkor érdekes dolgokat lehet megállapítani. A művészi értéket most nem szeretném bolygatni, de a célcsoportbeli eltérés szembetűnő) Az Aug. 20-a utáni ámokfutás után megfogadtam, hogy egy darabig nem szeretnék részt venni a kalocsai ünnepségeken, mert túl felkavaró nekem nézni ezt a mélységes provincializmust, amit egyesek előadnak.

Végezetül:
Hogy miért fognak megbukni, vagy már meg is buktak? Véleményem szerint azért, mert nem ők nyerték meg a választást egy éve, hanem az előző vezetés veszítette el. A másik pedig, hogy egy év alatt nem látni semmit azon kívül, hogy a leszámolások mennek.Nem látni stratégiát, arra, hogy ez a város merre akar fejlődni, miben hisz, mik azok a kitörési pontok, amik hozhatnának a városnak. Ha tetszik, szerintem a mostani vezetés egy "semmitsemakaró" vezetés. Sokan érzik ezt így, és ha van még a városnak egészséges immunrendszere, akkor bukás van már most. (Lehet, hogy más körökben mozgunk, de fogadd el, hogy vannak sokan akik ezt így látják.)

szókimondó 2015. szeptember 25. 07:53

Miért bukott meg a városvezetés? Szerintem jó irányba haladnak. A pénzügyi helyzetet stabilizálták, végre nyugalom van a városban, nincsenek megfélemlítések. Még a paprika fesztivált is jobban, emberközelibben sikerült megszervezniük, mint az előzőknek. Annyira oda vagytok a madárparkkal, akkor kérdezzétek már meg az illetékest miért rendült meg a bizalma az ügyvezetőnek irányába? Én úgy hallottam nem egy olyan dolgot művelt, amivel igencsak sok kárt okozott, okozhatott volna a városnak. Lehet ért hozzá, de bizalom nélkül senkit se alkalmaznak. Miért mindig csak az egyik oldalnak hisztek? Sose láttok a dolgok mögé. Mindig jöttök ezekkel a kirúgásokkal, akkor a Fideszes vezetés alatt hány embert rúgtak ki oktalanul? Most legalább jogos indokok állnak a dolgok mögött.

Süni 2015. szeptember 23. 15:37

Olga! Fontos ez? Nem hiszem. A világ nem hibás semmiért. A hibás az, aki nem érzi az ott zajló események súlyát és irányát. Fogalmam sincs, hogy mi zajlik a helyi a Fideszben. A jelenlegi városvezetés lényegében 1 év alatt megbuktatta magát (ha úgy tetszik a vödör eladva, a homokot elfújja szép lassan a szél, nem ismernek senkit, aki hozna még homokot, a játszótérből pedig menekülnek a gyerekek és nem jönnek vissza már, csak az öregek üldögélnek a padokon). Kérdés, hogy ki veszi majd át a helyüket.

vitriolga 2015. szeptember 23. 11:50

Úgy is van, kedves kaktuszmalac! A világ a hibás, mert fontos dolgokat tol a homokozóban játszadozó gyerkőcök elé, akik azonban azzal vannak elfoglalva, hogy hova lett a vödör és a kislapát. Aztán jön a parkőr, és szétzavarja a társaságot. De ettől azonban nem lesz meg se a vödör, se a kislapát! Vagy kapnak másikat?

Süni 2015. szeptember 23. 09:19

Időszerű volt már. Amíg egymással vannak elfoglalva, addig fontos dolgok elsikkadnak. Lásd: Madárpusztulás a madárparkban, hozzáértők kirúgása 5 perc/ember sebességgel, ellenvéleményt nyilvánosan vállalók kirúgása, megfélemlítése, hogy csak a közelmúlt eseményeit vegyük sorra...

Szólj hozzá!

Partneroldalak

Oldal tetejére