Idén is taroltak – Csőszön főztek a „bátyai fokhagymások”
2013. július 19.,péntek 09:22 |A félévtizedes fennállásnak örvendő népünnepély gasztronómiai versenyének legfontosabb ismérve, hogy minden évben egy adott „témából” kell dolgoznia az ízek szerelemeseinek. Idén ez a „téma” a vaddisznó volt, vagyis vadhúsból kellett finomságokat varázsolnia a nevezőknek, köztük a bátyaiak képviseletében már jól ismert „fokhagymásoknak”.
A csapat képviseletében Varajti Gábor mesélt csőszi élményeikről és friss eredményeikről. – Tavaly elnyertük a vándorserleget, amit idén vissza is vittünk – kezdte a történetet Varajti Gábor. – A mi csapatunk is indult, sárközi vörösboros vaddisznópörköltet készítettünk erdei gombákkal, a végén belefőzve a burgonyát és házi savanyúsággal tálaltuk – mutatta be az ínycsiklandó fogást a társaival évek óta sikert sikerre halmozó hobbiszakács.
A leírtak bizonyára élőben is legalább olyan jól festhettek, amilyen fantáziaébresztő volt olvasni róluk, és nagy valószínűséggel erről a fesztivál zsűrije is így vélekedett, hiszen a „bátyai fokhagymások” visszahozhatták a korábban leadott vándorserleget. A kupát tehát végül csak „megsétáltatta” a családtagokból és barátokból kovácsolódott főzőcsapat, amelyből rövidesen egyesület alakulhat, említette meg a közelgő Bátyai Fokhagymafesztivál szervező-gárdájának oszlopos tagja.
– Alakulóban van egy Bátyai Fokhagymások elnevezésű gasztronómiai és kulturális egyesület. Bár még nem jegyezték ellen Kecskeméten, de bízunk benne, hogy ez az augusztus eleji Fokhagymafesztiválig megtörténik, és ott jelenthetjük majd be a megalakulásunkat – nyilatkozta Varajti Gábor, hozzátéve hogy rövidesen a közelgő gaszto-kulturális forgatagról is hallhatnak majd izgalmas részleteket olvasóink.
-vis-
Fotó: koronaradio.hu