Kalohírek

 

Belehalt, hogy altatógázt kapott oxigén helyett a műtött nő

2015. október 12.,hétfő 18:30  | 
A mosonmagyaróvári kórházban az utóbbi években felújították a nőgyógyászati műtőt, azonban alapvető hibát vétettek: fordítva kötötték be az oxigén és az altatógáz csöveit.
Megosztás: 

A tévesztés miatt egy 62 éves beteg életét vesztette. Emiatt hétfőn indult el a per halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vádjával a Mosonmagyaróvári Járásbíróságon – írja a Velvet.

A lap szerint az altatás közben lépett fel a komplikáció, ami az asszony életébe került. Másnap egy 31 éves nőnél előjöttek a tünetek, de az ő műtétjét inkább kézi lélegeztetéssel fejezték be, így nem lett baj. Csak ezután ellenőrizték a gázcsöveket. Kiderült, hogy lélegeztetés helyett a rosszul bekötött csövek miatt altatógázt kapott a nő oxigén helyett.

Az is kiderült, hogy elmaradt a rendszer tesztje átadás előtt. Négy ember ellen emeltek vádat, a per szerdán folytatódik a hétfői vádiratismertetés után.

Forrás: Hír24

Blogok

Mit nézzünk ma a tévében?  Vasárnap, november 19.

Ridley Scott sok Oscarra jelölt története, a Mentőexpedíció (TV2, 18.55) marsbeli robinzonád, Péntek, azaz itt&most marslakó nélkül – viszont Matt Damonnal.[...]

Urbanista  Hova lett a négyméteres szobor a Szervita térről? - És miért nem a menő holland építész háza épül fel ugyanott?

És miért nem a menő holland építész háza épül fel ugyanott? Utánajártunk a tér fura átalakulásának.

További hírek

Humor

Partneroldalak

Oldal tetejére